|

iPhone 6S'in kamerası sınıfta kaldı

Android tabanlı rakiplerinin karşısında tutunamayan iPhone 6S ilk 10'a zoru zoruna girebildi.

Yeni Şafak ve
09:26 - 14/10/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Geçtiğimiz günlerde akıllı telefon dünyasının yeni tepe seviyelerinden

ile

'i büyüteç altına alan

DxOMark

test merkezinin yeni konuğu

iPhone 6S

oldu.





Detaylara geçmeden önce ilk olarak bilmeyen okurlarımız için DxOMark'ın cep telefonları olsun yahut fotoğraf makineleri olsun yeni çıkan ürünlerin kameralarını ayrıntılı olarak test eden ve sonuçları sektörde referans sayılan sitelerden birisi olduğunu söyleyelim.



İşte iPhone 6S'i de benzerleri gibi ayrıntılı bir analize tabi tutan DxOMark'ın telefonun 12MP çözünürlüğündeki ana kamerası hakkındaki yorumu çok da iç açıcı değil. Tabii ki selefine kıyasla -başta 4K çekim desteği olmak üzere- pek çok konuda iyileştirmeler yapılmış olsa da Android dünyasının yeni çıkan modellerinin yüksek puanlar elde etmesi neticesinde 6S'in çıkış puanı da -aynı selefi 6'da olduğu gibi- 82 olarak belirlenmiş. Karşılaştırmak gerekirse, Xperia Z5'in 87 puan ile zirvede olduğu listede S6 Edge'in 86, Nexus 6P'nin 84, LG G4'ün ise 83 puanda olduğunu söyleyelim.



Raporu özetleyecek olursak, modelin otomatik odaklanmasının düzgün ve hızlı çalıştığını, pozlamasının çok iyi olduğunu ve beyaz dengesinin olsun, renk isabetliliğin olsun tatminkar olduğunu belirten uzmanlar eksi kanada geçildiğinde ise düşük ışıkta kumlanmalar görülebildiğini, iç mekanlarda renkte gölgelenmeler, dış mekanlarda ise sarılıklara rastladıklarını belirtiliyorlar. Bir diğer sıkıntı ise ara ara gölgelenme ve artifaktların oluşması. Video kanadına baktığımızda ise yine genel itibarı ile iyi bir performans sergilese de düşük ışıkta kumlanmanın burada da hakim olduğunun altı çiziliyor. Özetleyecek olursak, iPhone 6S'in düşük ışık performansı haricinde gayet tatminkar bulunduğunu söyleyebiliriz. Bununla birlikte karnesindeki hiçbir dersinin 'pek iyi' olmadığının da altını çizelim.







Rapora

erişebilirsiniz, incelememiz ise aşağıda:











#iphone 6s
#iphone 6s plus
#akıllı telefon
#kamera
#fotoğrafçılık
#apple
#DxOMark
9 yıl önce