|

JeansBiri'nin Twitter'dan mavi tık aldırdığı ünlü isimler

FETÖ mensubu olduğu tespit edilen Twitter fenomeni JeansBiri hakkında detaylar ortaya çıkmaya başladı. Elazığ'daki FETÖ okulunda öğretmenlik yaptığı anlaşılan kişinin, Twitter'da birçok hesabı onaylattığı belirlendi. İşte o isimler…

Yeni Şafak
16:22 - 27/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 17:25 - 27/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Yaptığı paylaşımlarla Pensilvanya'dan uzak profil çizen JeansBiri hesabının, FETÖ'nün en önemli sosyal medya hesaplarından biri olduğu ortaya çıktı.
Yaptığı paylaşımlarla Pensilvanya'dan uzak profil çizen JeansBiri hesabının, FETÖ'nün en önemli sosyal medya hesaplarından biri olduğu ortaya çıktı.

Twitter fenomeni olarak bilinen JeansBiri hesabının FETÖ'cüler tarafından kullanıldığı ortaya çıktı. FETÖ'nün Elazığ'daki Özel Yavuz Selim Koleji'nde öğretmenlik yaptığı öğrenilen Ahmet Kemal A. Gaziantep'te yakalandı.



Yaptığı paylaşımlarla FETÖ'den uzak profil çizen JeansBiri, meğer örgütün Twitter'daki en önemli hesaplarından biriymiş. FETÖ'nün bu hesabı, sosyal medyada hükümet aleyhinde propaganda yapan kişilerin hesaplarını onaylatmak için kullanması da dikkatlerden kaçmadı.



PKK destekçilerine yardım


Örneğin Twitter üzerinde PKK propagandası yapmasıyla bilinen Amed Dicle hesabının, JeansBiri sayesinde onaylandığı ortaya çıktı.





Mansur Yavaş...


2014'te Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olan Mansur Yavaş, Twitter hesabını FETÖ'cüler sayesinde onaylatmış.








Hayko Bağdat...


Gazeteci Hayko Bağdat'ın da hesabını Jeans Biri onaylatmış:







Levent Üzümcü...


Gezi Parkı olaylarında en ön saflarda yer alan Levent Üzümcü'nün hesabı, JeansBiri sayesinde onaylatılmış.







Diğer taraftan FETÖ'cü gazetecilerden Bülent Keneş'in de zamanında JeansBiri ile Twitter üzerinden iletişim halinde olduğu dikkatlerden kaçmadı.









#JeansBiri
#Twitter
#Sosyal Medya
#Levent Üzümcü
#Hayko Bağdat
#Amed Dicle
#Mansur Yavaş
7 yıl önce