|

Matematik problemlerini fotoğrafla çözüyor

Medic Ventures Inc. tarafından geliştirilen uygulama sayesinde matematik problemlerinin çözümü çocuk oyuncağı haline geliyor. Bu uygulama ile matematik problemi çözebilmek için tek yapmanız gereken problemin fotoğrafını çekmek.

Yeni Şafak
11:10 - 28/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:32 - 28/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Fotoğrafını çekerek matematik problemini kolayca çözebileceksiniz.
Fotoğrafını çekerek matematik problemini kolayca çözebileceksiniz.

Öğrencilerin her daim korkulu rüyası olan matematik, Medic Ventures Inc. tarafından geliştirilen Mathew adındaki uygulama sayesinde çocuk oyuncağı haline dönüşüyor. Uygulama çözülmek istenen problemleri saniyeler içinde çözüyor ve çözümü aşama aşama kullanıcılarına gösteriyor.

Söz konusu uygulamanın en çarpıcı özelliği ise, problemi telefona elle girmenize gerek kalmıyor. Problemin çözümüne ulaşmak için problemin her hangi bir yerde yazılı olması ve onun fotoğrafını çekmeniz yeterli.


Yani herhangi bir yerde yazılı problemi çözebilmek için uygulamaya giriş yapıp problemin fotoğrafını çekmeniz gerekiyor. Fotoğrafı çektikten sonra “çöz” butonuna basıyorsunuz. Ardından 2 saniye gibi kısa bir süre içerisinde uygulama fotoğrafı çekilen problemi tanıyarak bir öğretmen edası ile çözüm yöntemi ile birlikte çözümü kullanıcılarına sunuyor.

Uygulamanın en beğenilen avantajlarından biride el yazılarını kolayca algılayabilmesi olarak görülüyor.

Matematik işlemlerini bir çocuk oyuncağı haline getiren uygulama başta öğrenciler olmak üzere birçok kişinin dikkatini çekecek gibi görünüyor.

Kullanıcılarının işini kolaylaştıracak bu uygulamaya ise
ulaşabilirsiniz.
#Mathew
#matematik
#İşlem
6 yıl önce