|

Microsoft ABD ordusuyla 480 milyon dolarlık anlaşma imzaladı

Microsoft, ABD ordusuna HoloLens isimli artırılmış gerçeklik gözlükleri üretmek için 2 yıllık bir anlaşma imzaladı. Toplamda 100 bin adet üretilecek gözlükler karşılığında teknoloji devi ABD ordusundan 480 milyon dolar kazanacak.

Yeni Şafak
16:23 - 29/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 16:53 - 29/11/2018 Perşembe
Diğer
Microsoft'un HoloLens ürünü askeri kaska monte edilmiş.
Microsoft'un HoloLens ürünü askeri kaska monte edilmiş.

Artırılmış gerçeklik teknolojisinin kullanıldığı alanlardan birisi de askeri ihtiyaçlar doğrultusunda oluşuyor. Savaş alanlarında ya da eğitim amacıyla kullanılmak üzere askerler tarafından kuşanılan artırılmış gerçeklik gözlükleri kullanan orduya avantajlar sağlayabiliyor. Özellikle karar verme aşamasında artırılmış gerçeklik gözlüklerinin birliklere avantaj sağlaması bekleniyor.

Webrazzi'nin haberine göre Microsoft 2 yıllık anlaşma neticesinde ABD ordusuna 100 bine yakın HoloLens üretecek. Ancak ihale şartlarına göre ABD ordusuna verilecek olan HoloLens’ler Microsoft’un son tüketicilere sunacağı HoloLens ile aynı özellikleri taşımayacak. Burada ABD ordusunun talepleri göz önünde bulundurulacak ve örneğin HoloLens’in sorunsuz çalışacağı hava sıcaklığı koşulları, ağırlık vb. gibi istekler göz önünde bulundurulacak.


ABD ordusuna savaş alanında kullanılmak üzere artırılmış gerçeklik uygulamaları geliştirmesine yardım edecek Microsoft’un, savunma sanayisine yönelik bu tarz ürünleri başka ülkelerin ordularına satıp satmayacağı ise şimdilik belirsiz. Ancak Microsoft’un HoloLens’ini test eden bir diğer ülkenin de İsrail olduğu geçtiğimiz dönemde haberlere yansımıştı. Bu alanın Microsoft ve artırılmış gerçeklik pazarı için önemli bir alan olduğu aşikar.

Bir diğer yandan ihaleye giren diğer rakip firmalardan birinin de Magic Leap olduğunu hatırlatalım. Microsoft’a nazaran çok daha yeni bir girişim olan Magic Leap ise ihalenenin kaybeden tarafı olduğu ortaya çıkmış oldu.

#hololens
#microsoft
#teknoloji
5 yıl önce