|

Truva Atı Facebook

Günlük 1,5 milyar aktif kullanıcıya sahip Facebook’un paylaştığı kişisel kullanıcı bilgilerinin açıklandığından fazla olduğu ortaya çıktı. New York Times’ın haberine göre Facebook, 150’den fazla şirkete kullanıcılarının izni olmadan kişisel verilerini paylaşmış.

Yeni Şafak
04:00 - 20/12/2018 Perşembe
Güncelleme: 04:57 - 20/12/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Facebook daha önce de birçok kez veri ihlali ve güvenlik açığı nedeniyle gündeme gelmişti.
Facebook daha önce de birçok kez veri ihlali ve güvenlik açığı nedeniyle gündeme gelmişti.

Sosyal medya devi Facebook’un kullanıcılarının kişisel verilerini, rızaları alınmadan şirketlerle paylaştığı ve bu veri miktarının Facebook’un açıkladığından daha büyük boyutlarda olduğu ortaya çıktı. Amerikan New York Times gazetesinin yüzlerce sayfalık belge ve Facebook çalışanlarının bilgilerine dayanarak yaptığı haberinde, günlük 1,5 milyar faal kullanıcısı olan Facebook’un tarihteki hiçbir işletmenin sahip olmadığı kadar çok kişinin özel bilgilerini topladığı belirtildi.


DOĞRUDAN SATMADI

Facebook’un 150’den fazla şirket ile kullanıcıların kişisel verilerini paylaştığı ve bunların birçoğunun online perakendeciler ve eğlence siteleri de dahil teknoloji şirketleri, otomobil üreticileri ve basın şirketleri olduğu kaydedildi. Facebook’un verileri doğrudan satmadığına işaret edilen haberde, platformun kurucusu Mark Zuckerberg’in şirketin ilk yıllarında birçok şirketle anlaşarak kullanıcıların verilerine erişim izni tanıdığı kaydedildi.

  • Önde gelen şirketler
  • “Kayıtlar, Facebook’un, Microsoft’un arama motoru Bing’e neredeyse tüm Facebook kullanıcılarının arkadaşlarının adını görme izni, Netflix ve Spotify’a da Facebook kullanıcılarının gizli mesajlarına erişim hakkı tanındığı görülüyor” değerlendirmesi yapılan haberde, Amazon’a kullanıcı isimleri ve iletişim bilgilerine erişim izni verildiğinin tespit edildiği aktarıldı.
#Facebook
#Veri
#Kullanıcı bilgileri
#Veri ihlali
5 yıl önce