|

Ünlülerin sosyal medya hesaplarını çalan çete yakalandı

Oyuncu, müzisyen ve sosyal medya fenomenleri gibi ünlü isimlerin sosyal medya hesaplarını ele geçiren ‘Ducky Lane’ isimli çete yakalandı.

Yeni Şafak
15:31 - 20/10/2017 Cuma
Güncelleme: 16:02 - 20/10/2017 Cuma
Diğer
Yaş ortalaması 22 olan çete üyeleri 6 binden fazla sosyal medya hesabı ve WhatsApp konuşması ele geçirdi.
Yaş ortalaması 22 olan çete üyeleri 6 binden fazla sosyal medya hesabı ve WhatsApp konuşması ele geçirdi.

Fishing ismi verilen bir yöntem ile ünlü kişilerin sosyal medya hesaplarını çalan ve rüşvet karşılığında geri vermeyi teklif eden ‘Ducky Lane’ isimli çete sonunda yakalandı. Aralarında Tamer Karadağlı, Gamze Özçelik gibi ünlü oyuncuların yanında Orkun Işıtmak, Enes Batur ve Berkcan Güven gibi yutuberlarında olduğu ünlülerin hesapları çalınmış ve bu hesapların hakkında kısmına “Ducky.Official” imzası bırakılmıştı.

  • Ducky Lane çetesi üyeleri arasında 500 bin takipçisi olan sosyal medya ünlüleri de bulunuyor. Şimdiye kadar elliden fazla ünlünün hesabını çalan çete Nusret’in de hesabına göz dikmişti ancak bu duruma polis engel olmuştu.

Tarık Mengüç, Erdal Özyağcılar ve Tamer Karadağlı gibi ünlülerin de yer aldığı 6 binden fazla sosyal medya hesabı ve WhatsApp konuşmalarını ele geçiren çete üyelerinin nasıl bir ceza alacağı hakkında net bir bilgi bulunmuyor.

#Ducky Lane
#Hacker
#Çete
6 yıl önce