|

Gün magazinle başlıyor

Tv'de magazine ayrılan yer gün geçtikçe artıyor. Dobra Dobra, Herkes Yanlış Biliyor, Haberiniz Var mı gibi programlarla, izleyici sabah saatlerinden itibaren magazine boğuluyor

Televizyon Servisi
00:00 - 17/01/2007 Çarşamba
Güncelleme: 23:55 - 16/01/2007 Salı
Yeni Şafak
Gün magazinle başlıyor
Gün magazinle başlıyor

Televizyon kanallarında magazine ayrılan yer tüm eleştirilere rağmen artıyor. Pek çok kanalda hergün tekrar tekrar verilen ve gazetelerde de geniş yer bulan magazin haberleri artık sabahın erken saatlerinde başlıyor. Dobra Dobra, Herkes Yanlış Biliyor, Haberiniz Var mı gibi programlarla, televizyon izleyicisine sunulan özel hayatın kapıları hergün biraz daha aralanırken, izleyicinin de bunu talep ettiği bahane ediliyor.

GÜNDEMDE KALMAK İÇİN

Sabah kuşağında yayınlanan programları deneyimli gazeteciler sunuyor. 'Siyah beyaz olayların içinde rengarenk bir gündem', 'Ünlüler dünyasının star isimlerinin çok özel sırları', 'Sansasyonel olaylar ile ilgili tüm gerçekleri yansıtıyoruz' şeklinde tanımlamalar kullanan programların konukları da, gündemde kalma ve prim yapma kaygısıyla özel hayatlarının bu denli gözler önüne serilmesinden rahatsız olmayan ünlüler oluyor.

DOBRA DOBRA İLK OLDU

Kanal D'de geçtiğimiz yıl yayınlanmaya başlayan Dobra Dobra, magazini sabah saatlerine taşıyan ilk program oldu. Magazin gazetecileri Şenay Düdek ile Müge Anlı'nın sunduğu program sabah saat 08.45'te başlıyor. Dobra Dobra'nın aldığı yüksek reyting, diğer televizyon kanallarını da harekete geçirdi. Aynı saat dilimlerinde ATV'de magazinci Şengül Balıksırtı ve Ali Çınar'ın sundukları Herkes Yanlış Biliyor yayın hayatına başladı. Show'da da Saba Tümer ve Cem Özer'in sunuculuğunu yaptığı Haberiniz Var mı? programı her sabah ekrana getiriliyor. Böylelikle çok izlenen kanalları takip etmek isteyen izleyiciler sabah telvizyonu açtıklarında sadece magazin haberleriyle karşılaşıyorlar.

17 yıl önce