|

Türkiye Finlandiya maçı hangi kanalda, saat kaçta?

Türkiye Finlandiya maçı hangi kanalda ve saat kaçta? 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu 5. maçında Türkiye ile Finlandiya karşılaşacak. Antalya Arena'da oynanacak mücadelenin hangi kanalda ve saat kaçta canlı olarak yayınlanacağını merak eden futbolseverler haberimizden tüm detayları görebilirler. İşte Türkiye Finlandiya maçından bilgiler.

Yeni Şafak
17:32 - 23/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 19:17 - 24/03/2017 Cuma
IHA
Türkiye Finlandiya maçı hangi kanalda, saat kaçta?
Türkiye Finlandiya maçı hangi kanalda, saat kaçta?

Türkiye Finlandiya maçı hangi kanalda, saat kaçta? 2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu 5. maçında Türkiye Antalya'da Finlandiya'yı konuk ediyor. A Milli Futbol Takımımızın bu zorlu mücadelesinden en son gelişmeleri ve açıklamaları haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. 24 Mart Cuma günü oynanacak Türkiye Finlandiya maçı Tv8 kanalından naklen yayınlanacak. Milli maç saat 20.00'da başlayacak. İşte maç öncesi gelişmeler.



Millilerin en kritik maçı - A Milli Futbol Takımı, yarın Antalya'da karşılaşacağı Finlandiya ile grubun kritik maçlarından birine çıkacak. Ay-yıldızlılar eğer Finlandiya'yı mağlup ederse, I Grubu'nda üst sıralara tırmanarak zirve yarışının içerisinde yer alacak.


2018 Dünya Kupası Grup Eleme maçında Türkiye, Finlandiya'yı ağırlayacak. Kırmızı-beyazlıların Antalya Arena'da oynayacağı maç saat 20.00'da başlayacak. Kritik müsabakada İspanya Futbol Federasyonu'ndan Gil Manzano düdük çalacak.



Tek çare 3 puan -

Türkiye - Finlandiya maçı 2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu açısından büyük önem taşıyor. Grubun 10 puanla lideri Hırvatistan yarın 8 puanlı grubun ikinci sırasında yer alan Ukrayna'yı konuk edecek. Zira buradan çıkacak beraberlik ya da Hırvatistan'ın galibiyetiyle maçın sonuçlanması Türkiye'nin gruptaki seyri açısından çok önemli. Eğer A Milliler yarın Finlandiya'yı mağlup ederse, Hırvatistan'ın Ukrayna'yı yenmesini bekleyecek. Hırvatistan galip gelirse Türkiye ile Ukrayna puanlarını eşitlemiş olacak. Grubun bir diğer maçında favori gösterilen İzlanda, Kosova'yı ağırlayacak. Bu maçta İzlanda'nın favori olarak gösterilmesi sebebiyle Türkiye'nin kazanmaktan başka çaresi bulunmuyor.



Fikstür dezavantajı -

Fatih Terim ve öğrencileri, yarın Antalya Arena'da oynayacağı Finlandiya maçında mutlak galibiyet parolasıyla sahaya çıkacak. Çünkü ay-yıldızlıları bu maçın ardından iki zor deplasman maçı da bekliyor. Finlandiya maçının ardından kırmızı-beyazlılar Kosova ile dış sahada ardından grupta zirve yolunda rakibi olan Ukrayna ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Teknik Direktör Fatih Terim'in de Türkiye'nin bu zor 3 maçlık fikstürden minimum 7 puan çıkarılması gerektiğini futbolcularına ilettiği gelen haberler arasında bulunuyor.



Finlandiya ile 14'ncü randevu -

Türkiye ile Finlandiya tarihlerinde 13 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda rakip Finlandiya 6 galibiyetle sahadan ayrılırken, 3 maç berabere bitti. Ay-yıldızlılar ise 4 galibiyet alabildi. A Milliler'in Finlandiya ile evinde oynadığı 5 maçta ise galibiyeti bulunmuyor. Bu 5 maçta Finlandiya 3 galibiyet alırken, 2 maç ise eşitlikle sonuçlandı. Türkiye ile Finlandiya en son 2012 yılında karşılaştı ve o maçta Finlandiya 3-2 galip geldi.



Kanerva: "İki takım için de zor bir maç olacak"
-

Finlandiya Teknik Direktörü Markku Kanerva, Dünya Kupası'na gitmek gibi bir hedeflerinin olmadığını belirterek, yarın hem Türkiye hem de kendileri için zor bir maç olacağını söyledi.



2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri I Grubu 5. maçında Türkiye ile karşılaşacak olan Finlandiya'nın Teknik Direktörü Markku Kanerva, maçın oynayacağı Antalya Stadyumu'nda basın toplantısı düzenledi. Türkiye'nin kendilerinden 4 puan fazlasının olduğunu dile getiren Kanerva, "Bu puan farkı Türkiye için avantajdır. Bizim amacımız gruptan çıkıp Dünya Kupası'na gitmek değil, yarın iyi mücadele etmek ve iyi bir sonuç almaktır. Gruptaki diğer maçlarımızın ardından hedefimizi belirleyeceğiz. Antalya Stadyumu'nun atmosferi çok güzel. İki takım için de zor bir maç olacak" dedi.



"Takım olarak iyi bir savunmayı hedefliyoruz" - Türkiye'nin oyununun tek bir futbolcuya bağlı olmadığını dile getiren Kanerva, "İyi oyunculardan kurulu bir takım. O nedenle tek bir oyuncuya odaklanmayacağız. Bizim için önemli olan takım halinde iyi savunma yapmak ve atağa kalkmak. Bu kapsamda takım halinde atak yapmak önemli. Türkiye zor bir takım. Takım olarak iyi bir savunmayı hedefliyoruz" diye konuştu.



Hradecky: "Yeni başlangıç" - Kaleci Lukas Hradecky ise Türkiye maçı için heyecanlı olduklarını belirterek, "Maçı sabırsızlıkla bekliyoruz. Gruba iyi bir başlangıç yapamadık. Yarından itibaren bu tablonun değişeceğine inanıyorum. Takım halinde birbirimizi iyi tanıyoruz. Altyapılarda birlikte oynadık, birlikte yetiştik. Bu nedenle takım ruhumuz çok güçlü. Yarın bizim için yeni bir başlangıç olacaktır" dedi.

#Türkiye
#Finlandiya
#A Milli Futbol Takımı
#2018 FIFA Dünya Kupası Elemeleri
#I Grubu
#maç hani kanalda
#maç saat kaçta
7 yıl önce