12:52, 20/08/2026, Perşembe
Gölcük'te Mavi Vatan muhafızlarından gövde gösterisi
Milli Savunma Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ana yürütücülüğünde, Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim Ortaklığında gerçekleştirilen TEKNOFEST Mavi Vatan, Gölcük Tersanesi Komutanlığı'nda büyük bir heyecanla devam ediyor. Festival kapsamında sahne alan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki Sualtı Taarruz (SAT) ve Sualtı Savunma (SAS) komandoları, sergiledikleri üstün operasyonel kabiliyetlerle izleyenlere adeta görsel bir şölen sundu.
Saha şartlarına uygun hazırlanan zorlu senaryoları tek tek icra eden kahraman komandolar, Deniz Kuvvetlerinin imkan ve kabiliyetlerini gözler önüne serdi. İlk senaryoda Karadeniz'de sürüklenen serseri mayın, insansız deniz aracı (İDA) ve şüpheli unsurlar helikopterden denize atlayan yetkin personelce imha edildi. Bir diğer operasyonda ise sahilde teröristlerce alıkonulan bir rehine, SAT timlerinin ATAK botlarla gerçekleştirdiği yıldırım baskınla sağ salim kurtarıldı.
Gösterilerin en kritik aşamasında ise yüzen unsurlara yönelik örtülü taarruz ve limana sızma harekatı uygulandı. Su altından fark edilmeden ilerleyen taarruz dalgıçları, stratejik su altı altyapılarını ve kabloları imha ettikten sonra karaya çıkarak şanlı Türk bayrağımızı dalgalandırdı. Son bölümde teröristlerce kaçırılan bir ticari gemiye helikopter ve botlarla çıkma harekatı düzenleyen ekipler, gemiyi kısa sürede kontrol altına aldı. "Disiplin şiarımız, görev aşkımız, bu ülkeye feda olsun canımız" nidasıyla tamamlanan operasyonlar katılımcılardan yoğun alkış aldı.










