|
Bu sıcakta, bu gider

Temmuz ayına bayılırım. Transfer bombalarının patladığı aydır da, ondan. Canın sıkıldıysa üç-beş tane bol ilaveli günlük gazeteleri al, saatlerce foto roman okur gibi transfer haberlerine takıl.

Kimler geliyor, kimler gelecek oku babam oku. Ancak, okuyacaksın ama inanmayacaksın. Yoksa, taraftarı olduğun takımı erken şampiyonluk kürsüsüne çıkartır, bu sıcak havalarda "üşütürsün"...

Sevgili Yeni Şafak''ın spor okurları. Bizim meslek o kadar renkli, o kadar da heyecanlıdır ki, transfer aylarında müdürlerimiz özellikle atlatma dediğimiz, yani başka kimsede olmayan haber.

Sizi biraz gerilere doğru götürmek istiyorum. Anlayacağınız, bugünkü adıyla "nostalji"ye...

Bir zamanlar dağlara taşlara yazılan ilanlarla çıkıp, balon gibi sönen bir gazete vardı, adı da GÜNEŞ. O günlerde bizim yokuşta durgun esen rüzgarı fırtınaya çevirmişti. Başımızda Necmi Tanyolaç abimiz, grup halinde oraya transfer olduk. Gelen memnun, gelmeyen can atıyor. İşte, böyle bir hava içinde Spor Servisi ordusu kuruldu. Herkes birbiri ile yarış halinde, atlatma haber peşinde.

Bugün gazete ve TV''lerin spor servislerini yöneten birçok arkadaşla birlikte ufacık bir odada gazeteciliğin heyecanını yaşıyoruz. Bu isimleri saymaya kalkarsam iki üç günlük yazı dizisi olur, onun için konuya gelelim:

Kulakları çınlasın, Oğuz Tongsir Galatasaray''a, bendeniz Fenerbahçe''ye, Cengiz Tokgöz ise Trabzonspor''a bakıyoruz. Aylardan Temmuz, Necmi Tanyolaç odasından devamlı, "Çocuklar, transfer bombaları istiyorum" diye feryad ediyor. Şansal Büyüka istihbarat şefimiz. O da özellikle Fenerbahçe ve Galatasaray''dan bomba bekliyor ki, manşet kurtulsun. Sayfa hazırlanacak "tık yok" ve Oğuz''un bombası patlıyor: Magarth Galatasaray''da... Arkasından ben: "Veselinoviç geliyor"...

Necmi Tanyolaç abimiz manşeti kurtardığı için havalarda. Biz de günü kurtardığımız için rahatız. Ama ya, yazılanlar gerçekleşmezse? Diğer gazetedeki arkadaşlar, "Bu Veselinoviç de nereden çıktı?" diye sorarken, 15 gün sonra adam Fener''e gelmesin mi?

Temmuz bombası diye, buna derler. Temmuz ayını çok seviyorum...

24 yıl önce
Bu sıcakta, bu gider
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’