|
Bu kitapları mutlaka okuyun

Spor basını olarak, şu günlerde kendimizi Avrupa Futbol Şampiyonası''na kaptırmış gidiyoruz. Peki, Avrupa Futbol Şampiyonası olmasaydı, ne yapacaktık? Onun da cevabını hemen vereyim:

Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve -yer kalırsa- Trabzonspor''un peşine yine takılıp gidecektik.

Sütunlarımıza futbolun belirli kesimini alırken, spora karşı yine "cimri" davranmayı sürdürecektik.

30 yıl evvel Türkiye''nin nüfusu 30 milyon civarında iken, gazete okurumuzun sayısı 2.5 milyondu. Bugün nüfusumuz 65 milyon, ama gazete okurumuz, ıkına sıkına yine 2.5 milyonu geçmiyor.

Üstelik ,bazı gazetelerimizin yoğurt, ekmek, benzin gibi alışverişlerimizin karşılığında bedava verilmesini gözardı edemeyiz. Yani, ülkemiz gazete satışlarında 30 yıl evvelki aynı yerinde. Hem de yan ürünlere rağmen.

Bunları üzülerek yazıyorum.

Yazarken de, yanlışlığın nerede olduğunun üzerine basmayı görev biliyorum. Efendim, okuyucuya herşeyden önce bilimsel ve araştırmayı gerektirecek konuları sunamıyoruz. Hakan Şükür''ün ayağındaki nasırdan daha çok, Hakan Şükürler''in ortaya çıkması için çaba gösterirken hep kolaycılığı seçiyoruz.

Bunları sunmamız için de, araştırmacı olmamız lazım. Bunun için de çok okuyup, bilimsel metodları izlememiz gerekiyor.

İşte, böylesine bilimsel bir toplantı geçenlerde Ankara''da yapıldı. Buraya, ben de dahil, birçok spor yazarı ve spor adamı davet edildi. Ankara dışındaki bir spor olayında bulunduğum için bu büyük organizasyona katılamadım. Sadece ben değil, birçok spor adamı ve spor yazarının, Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu''nun düzenlediği bilimsel kongreyi izleyemediğini öğrendim.

Tüm bunlara rğmen, okul müdürü Prof. Dr. Hüsnü Can, çok kısa zaman içinde, bu kongredeki konuşmaları kitap haline getirmiş. İki kitap halinde spor kamuoyumuzun görüşlerine sunulan bu eserler ilgili Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Okulu''ndan temin edilebilir. Hem de ücret ödemeksizin.

Bu kitapları, hayatım boyunca başucumdan ayırmayacağım. Sıkıştığımda başvuracağım en yakın arkadaşlarım olacak.

"Ben spor yazarıyım" veya "Ben spor adamıyım" diyenlere tavsiye ederim.

24 yıl önce
Bu kitapları mutlaka okuyun
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit
İstanbul’da bir Yemenli âlim: Abdülmecid el-Zindanî