|
Beşiktaş"ı sevmek!...

Liverpool maçında tüm dünyaya parmak ısırtan tezahüratın mimarları!..

Toplumu ilgilendiren her olayda duyarlılık gösterilerinin önderleri...

Çevreci sloganları türbünlere taşıyanlar!.. Tottenham ile yapılan karşılaşmada rakibe gösterilen saygı ile ''fair-play''in en güzel örneğini verenler..

Ne oldu sizlere böyle?..

Beşiktaş''ı sevmek böyle mi olur?..

Bu kulübe verdiğiniz zararı nasıl düşünemezsiniz?..

Hiç envanterini çıkardınız mı ödenen para cezalarının?..

Bir yıldız futbolcunun transfer bedelini yok ettiğinizin farkında mısınız?..

Sınırı aştığınız için, o çok sevdiğinizi iddia ettiğiniz (ki bu doğru ama...) takımınızı, en azından bir maç için seyretme imkanını yitireceğinizi bilmiyor musunuz?..

Hakem de bir insan, elbette bazı hataları olacak!.. Her hatada öfke nöbeti geçirip sahaya yabancı madde atarak küfretmenin sonu nereye varıyor görmüyor musunuz?..

Bir an için de olsa kendinizi o hakemin yerine koymayı düşleseniz ne olur?..

Çifte standart sizleri çileden çıkarıyor biliyorum ama protestonun yolu küfredip sahaya çakmak veya telefon atmak mıdır?..

Toplum olaylarında sergilediğiniz, duyarlılık gösterilerinde bulduğunuz o yaratıcı sloganlar, o emsalsiz pankartlar, küfür ve yabancı maddeler ile yer değiştirse daha dikkat çekici olmaz mı?..

Deneyin bir kez bakalım ne olacak?.. Hem ne kaybedersiniz ki!.. Aksine hem ceza paraları kulübün cebinde kalır hem de sizler takımınızı seyretmekten mahrum kalmazsınız!..

Ayrıca Selçuk Dereli kendisine küfür ettiği için Zapo''yu oyundan atmakta yerden göğe kadar haklı.. Takımını 10 kişi bırakan futbolcu yerine hakemi protesto etmekle, o futbolcuyu haklı kıldığınızı nasıl farkedemezsiniz?..

Yani bir başka maçta da aynı olayı tekrarlasın mı?.. İstediğiniz bu değil biliyorum ama sonuçta bu anlam çıkmıyor mu?.. Sakin kafayla bir düşünün bakalım!..

Beşiktaş''ı gerçekten sevmek, Liverpool ve Tottenham maçlarındaki o eşi görülmemiş davranışları sahiplenmekle olur!.

Bir defa daha hatırlatalım isterseniz.. UEFA her yıl, ''fair-play'' kontenjanı ile ekstradan 3 takıma daha UEFA kupasına katılma hakkı tanıyor.. Beşiktaş''ın bu hakkı kazanması sizlerin elinizde!.. Evet sadece sizlerin!..

Bu İLK''i başarmanın yolu ise kırmızı kartı görüp takımını eksik bırakan oyuncuyu protesto etmekten geçer!.. Hakeme saldırıdan değil!..

Şimdi lütfen bu yazıyı bir defa daha okuyarak kararınızı verin ve sözde Kartalseverleri, Beşiktaş''a zarar verenleri aranızdan ayıklayarak tribünlerden uzaklaştırın!.. Ya da aklı selime davet edin lütfen!..

Tabii Beşiktaş''ı gerçekten seviyorsanız!..

15 yıl önce
Beşiktaş"ı sevmek!...
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset