|
Teknoloji ile maçlar yanıbaşınızda

Kısa bir iş gezisi için Singapur''dayız... Her gelişimizde biraz daha gelişen ve yanı başındaki Endonezya''dan satın aldığı topraklar ile denizi doldurarak kazandığı arazi üzerine devasa binalar inşa ederek gittikçe büyüyen bu güzel ülkede, sıcaktan bunalırken bir tarafdan da aklıma takılan soruna nasıl bir çözüm bulacağımı düşünüyordum!. Dört gün ara ile iki kez karşılaşacağımız İspanya maçlarını nasıl seyredecektim?.. Aslında birçok kez bulunduğum, futbol fanatiklerinin hayli fazla olduğu ülkede sayısız uydu kanallarından biri nasılsa bizim maçı yayınlar diye ümit etmiyor da değildim hani... Nitekim Süpersport diye bir kanalın maçımızı naklen vereceğini Çinli arkadaşımdan öğrendim ama bu defa da kaldığım otelde bu kanalın olmayışı şoku ile karşılaştım. Otelimizde yüzü aşkın kanal arasında Süpersport bulunmuyordu...

Hemen harikalar yaratan teknolojiye başvurmaya karar verip yanımdan ayırmadığım laptopun başına geçerek internette çalışmaya başladım..

Gerçekten teknoloji öylesine gelişti ki insanın inanası gelmiyor.. İnternetle Singapur''dan Türkiye ile dakikası 4 kuruştan çok net bir sesle konuşuyor ve indirdiğiniz bir programla dizüstü bilgisayarınızdan HD kalitesinde maç izliyebiliyorsunuz... İşte ben de İspanya maçını saat farkından ötürü Pazar sabahı 05.00''te bu şekilde izledim... Sade bu mu nasılsa uyanamam diye sırasıyla Rusya 4 Azerbeycan 0, Almanya 4 Linkestain 0 ile İngiltere Slovakya maçları da laptop ekranımda idi. Belki inanmıyacaksınız, tüm bu karşılaşmalar Kanada''daki GOL TV''den naklen yayınlandı.

Kim ne derse desin bu Fatih Terim''in galiba bir sihri var... Bu kadar eksik ve sakatlıklardan sonra kalan sağlarla yaratılan bu takım. Dünya yıldızları ile dolu, şu anda günümüzün en iyi ekibi olan İspanya ile çok iyi mücadele etti... Talihsiz bir gol ile yenildiği rakibine ezilmedi... Yakalanan pozisyonlar değerlendirilse unutulmaz bir zafere bile imza atabilirdi Fatih hocamız!..

Yenildik ama oynanan futbol uykusuz kalmaya değdi doğrusu... Bir bu takıma, bir de ligimizde oynanan futbola bakıp, ikisini karşılaştırınca şaşırıp hayret etmemek elde değil... İnsanın aklı almıyor böylesine bir farkı!..

Galiba en yakışanı da buna, ''Fatih Terim Farkı'' demek olacak!..

15 yıl önce
Teknoloji ile maçlar yanıbaşınızda
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…
Ayasofya’yı açan adama vefa zamanı