|
Bravo Rizespor

Kupa gazisi Beşiktaş, hâlâ Gençlerbirliği maçının etkisinde. Gergin ve sinirli bir görünüm veren Beşiktaşlı futbolcular Rizespor''un yüksek temposu karşısında hiçbir varlık gösteremedi. Öyle ki, evsahibi takım ilk 20 dakika içinde kendi sahasından sanki yaydan çıkan oklar gibi Beşiktaş hedeflerini dövdü durdu.

Oyunun hemen başında Çaykur Rizespor''un kazandığı penaltı atışından Tetteh yararlanamadı, ancak evsahibi ekibin bitmez tükenmez bilmeyen atakları Beşiktaş kalesinde golle sonuçlandı. Derinlik, kademe anlayışı ve yardımlaşmadan yoksun Beşiktaş savunması iflas etti.Çaykur Rizespor''un orta sahadan Ümit ve Saffet''e ulaştırdığı derin pasların Kartal''ın kalesinde adeta dans yaptı. Türk futbolunun yeni seyyahlarından Saffet attığı üç golle hem fırsatçılığını hem de klasını gösterdi.

Beşiktaş orta sahada virtiözsüz oynadı. Top çalma ve kurtarma yeteneğini unutan Yasin ve İlhan yadelleri oynadı. Beşiktaş''ta ayakta kalan futbolcu yok gibiydi. Teknik direktör Nevio Scala inatçı bir keçi gibi bir türlü emektar Mehmet''i oyuna almadı. Böylece Beşiktaş ne pozisyon bulabildi ne de üretkenlik.

Evsahibi Çaykur Rizespor''u tebrik etmek gerekir. Beşiktaş''ı çok iyi ezberlemişler. Defansta hatasız oynadılar, orta alanda sürekli ayağa pas yaptılar, forvette ise kaleyi düşündüler. Kaptan Ümit takımını çok iyi organize ederek üstüne düşen görevi eksiksik yaptı. Şu da bir gerçek ki Türkiye Ligi''nde üstekilerle alttakilerin hiçbir farkı yok.

23 yıl önce
Bravo Rizespor
Sırada Afrin var ondan sonra…
Bu başarı hepimizin
Bin Kayrevan’dan bir Kayrevan’a
Herkeste bir ‘ben’ var, bir de ‘gerçeklik’…
Yatırım grevi