|
UEFA muamması

Milli Takımımız''ın İtalya karşısında istenilen oyunu oynayamadığı doğru. Mustafa Denizli''nin sistemde ve futbolcu seçiminde yaptığı yanlışlar da doğru... Lakin, "her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır" diyerek Mustafa Denizli''nin genel sonuçlarına bakıyorduk. Başarılı olunca da geçer not veriyorduk.

Son maç kaybedildiği için eleştiriler elbette tabii...

Olayın vahim bir boyutu da var. Milli Takım futbolcuları ve Denizli''nin soyunma odasından tam yarım saat çıkamayışındaki protestolardan daha acı bir gerçek. "UEFA adalet değil, mezalim saçıyor" Bir Avrupa Şampiyonası''nda Fransa-Danimarka maçı hariç üçünü seyrettik. Birininde evsahibi Belçika, UEFA Başkanı Johanson''un takımı İsveç''e galip getirtildi.

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik''in takımı Türkiye ise İtalya''ya kurban edildi. Ve Arena Stadı''nda seyredip de alkışladığımız Hollanda-Çek Cumhuriyeti maçında da evsahibi ekip, penaltıyla kazandı. Gerçekten de mağlubiyet Çek Cumhuriyeti''nin hakkı değildi. Müthiş Hollanda''ya muhteşem karşılık verdiler. Ama İsveç ve Türkiye gibi o da kaybetti.

Hakemlerin maçlara tesir ettiğini herkes söylüyor. Johanson''un saltanatı galiba bitti. Bizim gururumuz Erzik de prestij kaybetti.

Maçtan hemen sonra Bakan Fikret Ünlü bey ve Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy''la beraber soyunma odasındaydık. Futbolcuları teselli ettik. Ulusoy''un Denizli''ye "Aldırma hoca, hakemlere kaybettik. İki maçımızı alıp çeyrek finale çıkarız" derken Kaptan Ogün, "Kötü oynamışız, koskoca Dünya Şampiyonu İtalya çok mu iyi oynadı. Hiçbir şey yapmadıysak, İtalyanların da kötü olmasını sağladık" dedi. Kaleci Rüştü ise "İyi oynamadık belki ama, hakemlerin hakkımızı yemesinin ne hakkı var" yorumunda bulundu. Büyük ümidimiz Hakan Şükür de "1-1''i yakaladık. Rakibimizi eziyorken ve de galibiyete yakınken hemen Dallas İtalyanlar''ın imdadına yetişti" diyordu.

Bunlar belki iyi oynayamadıkları için biraz ezik olan futbolcuların hakemden yana buruk feryatlarıydı.

Bize düşen hatalara rağmen, hoca ve futbolculara destek olmak. Ve bizden daha kötü bu iki takımı İsveç ve Belçika''yı yenerek çeyrek final vizesi almak. Fakat UEFA''nın bu çıkmazdan nasıl kurtulacağını kestirmek artık çok zor.

24 yıl önce
UEFA muamması
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset