|
Bürokratların "düğmesine basıldı"

Çok uzun bir süre önce aldığımız bir bilgi üzerinde çalışıyorduk. Tam netleşmeden bir şey yazmak istemedim. Aldığımız bilgi, "yaklaşık 100 bürokrat hakkında özel bir ekip tarafından inceleme başlatılacağı" yolundaydı. Çalışma başladı başlayacak derken son dönemlerin meşhur deyimiyle "düğmeye basıldığını" öğrendik.

Bu çalışmanın yanısıra, Uluslararası Para Fonu''nun (IMF) da 50 bürokrat hakkında bir inceleme yapılmasını istediği duyumları aldık. Böyle bir incelemeye gerek duyulmasının arkasında ise özellikle son dönemde yaşanan operasyonlarda bürokratların isminin sıkça geçmesi yatıyor.

Bu arada IMF''nin inceleme yapılmasını istediği 50 bürokratın isminin yeraldığı listeden Bankacılık Üst Kurulu Başkanı Zekeriya Temizel''in de haberi olduğu söyleniyor.

Uzun süredir yapılması şart olan bir uygulamaya imza atılacağa benziyor. Bekleyip göreceğiz.

Egebank''ta şok iddia

Bir dönem en çok skandalın yaşandığı banka olan, ancak uzun bir süredir sessizliğe bürünen Egebank''la ilgili çok ciddi bir iddia ortaya atıldı. Her ne kadar şu ana kadar öğrendiklerimiz bir iddiadan öteye gidemediyse de, konuyla ilgili olarak çalışmalar yapıldığı bilgisi geldi. Anlatılanlara göre; Egebank operasyonundan çok kısa bir süre önce bankadan İsviçre''ye "muteber bir işadamının" hesabına 40 milyon dolar havale çıkarılmış.

Söz konusu işadamının ismi açıkça söyleniyor hatta bağlantıları ve neden para gönderildiği konusunda da çok ilginç yorumlar var.

Ancak olay netleşmediği için şimdilik işadamının ismini vermiyoruz. Şu anda bildiğimiz söz konusu iddianın bir çok kişi tarafından bilindiği ve Egebank yönetiminin iddiayla ilgili olarak başlattığı inceleme sonrası bütün işlemleri tekrar gözden geçirdiği. Bakalım yapılan çalışmalardan nasıl bir sonuç çıkacak. Sonucu merakla bekliyoruz.

23 yıl önce
Bürokratların "düğmesine basıldı"
Z Kuşağı
"Korku krallığı"nın "alimleri" ne alemde?
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…