|
Düğüm borsa operasyonlarında

Bugüne kadar banka operasyonlarının görünen yüzüyle yetindik. Ancak operasyonların bir de göremediğimiz/görülmesi istenmeyen/perdelenen yüzü var. Bunun en açık örneği, "batık banka patronlarının borsa operasyonları". Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Doğan Cansızlar''ın bu operasyonlar hakkında herhangi bir inceleme başlatıp başlatmadığını doğrusu çok merak ediyoruz. Örneğin Yurtbank''ın eski sahibi Ali Balkaner''in polis sorgusunda söylediği belirtilen (ancak savcılık ifadesinde –nedense- yer almadığını çok iyi bildiğimiz) borsa operasyonlarının üzerine neden gidilmiyor?

Egebank ve Etibank operasyonunda sık sık gündeme gelen borsa operasyonları ve bu olaylarda ismi geçen Hakan Ferhatoğlu gibi isimler üzerinde neden durulmuyor? Balkaner''in bahsettiği "18 aile"den oluşan büyük grup ve bu grubun "yabancı borsalarda bir günde 800 milyar kaybedip de ''tınmayan'' başkanı" kim? Balkaner''in borsadaki operasyonlarını yürüten isimler neden incelenmiyor?

İnanıyorum ki; bunlar incelenip ortaya çıkarıldığında bugüne kadar ortaya çıkan skandalların çok daha üstünde skandallarla karşılaşacağız. Buradaki en büyük görev de SPK Başkanı''na düşüyor.

Etibank''ta ilk adım atıldı...

Uzun süredir beklenen, geç de olsa oldu. Bankacılık Üst Kurulu''nda beklediğini bildiğimiz Etibank offshore dosyası İstanbul DGM''ye gönderildi. Bu Etibank skandalıyla ilgili olarak atılan ilk önemli adım. Peki devamı gelecek mi? Aldığımız bilgiler; Etibank dosyasının, batık bankalar operasyonlarında ortaya çıkarılan skandallar konusunda ilk sırayı alan Egebank''ı dahi aratacak düzeyde olduğu yolunda. Anlatılanlara göre dosyada neler yokmuş ki? Kimi siyasetçilere ve siyasi partilere verilen paralardan, çok ünlü simalara kadar bir dizi ilişkiler ve alışverişler ağı... Kısacası Etibank''la ilgili murakıp raporları kamuoyuna yansırsa fırtına kopacağa benziyor.

23 yıl önce
Düğüm borsa operasyonlarında
35 milyar dolar ve ‘uçuşa yasak bölge’
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim