|
Müfettiş"ten ilginç yazı

Hafta içinde çok ilginç bir faks aldım. Faks, Halk Bankası''nda görev yapan Tahir Bayındır adlı bir müfettişten geliyordu. Bayındır, gazetemizde yayınlanan Halk Bankası ile ilgili haberler nedeniyle hakkında soruşturma başlatıldığını, yayınlanan bilgilerin kendisi tarafından bize verildiğinin iddia edildiğini ve cezalandırılmasının gündemde olduğunu yazıyordu. Yaptığımız araştırmalar sonucunda, müfettiş Tahir Bayındır''ın Halk Bankası Genel Müdürü Yenal Ansen tarafından sıkıştırıldığını öğrendik. İsmini ilk defa duyduğumuz müfettişin faksına gereken cevabı verdik vermesine de, her fırsatta gazetemizde yayınlanan haberlerin gerçekle ilgisinin olmadığını ileri süren Ansen''in neden böyle bir yola başvurduğunu anlayamadık.

İş dünyası gerginlik içinde

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kurulu''nun üzerinden uzunca bir süre geçmesine rağmen, genel kurulda yaşanan kavgaların yankısı halen sürüyor. Her ne kadar TOBB Başkanı Fuat Miras hafta içinde, Birlik ve ona bağlı İTO arasında hiçbir kırgınlık veya kavga olamayacağını, İTO''yu ve yöneticilerini her zaman takdir ettiğini ifade etse de, Mehmet Yıldırım aynı görüşte değil. Yıldırım, Miras''ın aksine, sadece yasal olarak TOBB''a bağlı olduklarını belirterek, temsil edilmedikleri bir kurumu "gerginlik" bağlamında dahi muhatap kabul etmediklerini söylüyor.

Yaklaşık 2 hafta önce yapılan TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısına katılmayan Sakıp Sabancı ile TÜSİAD arasındaki ipler iyice gerildi. Toplu iş sözleşmelerinde çalışanlarına enflasyon hedefinin üzerinde zam verilmesi gerektiğini savunan Sabancı, TÜSİAD yönetimi tarafından eleştirildi. Hafta içinde sohbet ettiğimiz birkaç TÜSİAD yöneticisi, Sabancı''nın iş çevrelerinde hala eleştirildiğini ve bu nedenle TÜSİAD toplantılarına katılmadığını söylediler.

İş dünyası son dönemde oldukça gergin günler yaşıyor. Bakalım önümüzdeki günler neler getirecek?

Medya savaşları ve SPK

Birkaç gün önce Doğan Grubu ile Star Grubu arasında başlayan kavga giderek sertleşmeye başladı. Bu tür kavgalara kamuoyu yabancı değil. Çünkü dönem dönem Aydın Doğan-Dinç Bilgin savaşını da bütün ayrıntılarıyla izlemiş ve bu sayede bu grupların ne dolaplar çevirdiklerini bütün açıklığıyla öğrenmiştik. Aynı durum şimdi de Aydın Doğan ve Uzan''lar arasında yaşanıyor. Kavganın ''basın'' yönü bizi ilgilendirmiyor ancak bu kavgaya Türkiye ekonomisinin temel taşlarından biri olan Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı''nın taraf gibi gözükmesi rahatsızlık veriyor. Sicili pek de parlak olmayan SPK Başkanı Muhsin Mengütürk''ün Hürriyet gazetesinde alımlı pozunun üstüne atılan "Cesur Yürek" başlığı oldukça düşündürücü... Hemen hemen bütün şirketleri İMKB''de işlem gören bir grubun gazetesinde SPK Başkanı ile ilgili olarak atılan bu başlık, "SPK Başkanı bundan sonra nasıl tarafsız olabilir?" sorusunu gündeme getirdi.

24 yıl önce
Müfettiş"ten ilginç yazı
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit
İstanbul’da bir Yemenli âlim: Abdülmecid el-Zindanî