|
Amerika Amerikalılara bırakılamaz

Dünyanın "Yeni Roma İmparatorluğu" Amerika, bütün dünyadan gelen göçmenlerin kurduğu, bir göçmenler ülkesidir. Kızılderililerin dışındaki Amerikalılar, Colomb"tan sonra gelmişler. Amerika, İngilizlerin bir İngilteresi, Almanların bir Almanyası, İspanyolların bir İspanyası, İtalyanların bir İtalyası, Hollandalıların bir Hollandası, Yahudilerin bir İsraili olan, büyük bir ülkeler ülkesi, ırklar mozayiğidir.

*

Avrupalı göçmenler, Amerika"nın yerlilerine, Arapların İspanya"da, Türklerin Doğu Avrupa"da davrandıkları gibi davranmadılar. Avrupalılar Amerika"ya ellerinde güçlü silahlarla gittiler, Avrupa"nın Haçlı kültürünü Amerika"ya taşıdılar ve her sorunu silahla çözmeye çalıştılar. New York, Avrupalıların Amerika"daki Kudüsleri oldu. Onlar Kudüs"ü ele geçirmek için, her savaşı mübah gördüler.

*

Avrupa"nın ekonomik, siyasal ve kültürel tarihinde, savaşın vazgeçilmez bir yeri vardır. Avrupa"nın tarihi, savaşların tarihidir. Avrupa zenginliğinin ana kaynağı savaşlar oldu. Amerika Avrupa"nın savaş odaklı geleneğini sürdürüyor. Amerika, Vietnam, Irak ve Afganistan"a ordularıyla, cam ürünleri satan bir supermarkete, kırmızı gören bir boğa gibi girdi, herşeyi kırıp döktü. Amerika"nın yolaçtığı savaşların faturasını, bütün dünya ödüyor.

*

Amerika"da Demokratlar ile Cumhuriyetçiler arasında kıran kırana geçen bir seçimde, savaş yanlılarına karşı barış yanlıları kazandı. Aslında, yalnızca Amerika"da değil, bütün dünyada barış yanlıları kazandı. Amerikan seçimleri Amerikalıları ilgilendirdiği kadar dünyadaki her ülkeyi de ilgilendirir. Amerika yüzen ordularıyla, bütün ülkeleri etkiler. Amerika yalnızca Amerikalılara bırakılırsa, dünya Irak"a dönüşür. Bu yüzden, Amerika Amerikalılara bırakılmamalıdır.

*

Bütün dünyada savaş rüzgarlarından daha çok barış rüzgarlarının estiği bir dönemde, Amerika"nın büyük ekonomisi ve güçlü ordusuyla değişime direnmesi mümkün değildir. Dünyanın hiçbir ülkesinde, zamanı gelmiş bir değişime direnilmez. Toplumun ana kesimlerine zarar vermemek için, değişim süreci ustaca yönetilir. Çünkü, barış içinde değişmesini bilmeyen ülkeler savaş içinde değişmek zorunda kalırlar.

*

Deri değiştirmeyen yılanların yaşayamadıkları gibi, değişmesini bilmeyen ülkeler de yaşayamazlar. Ülkelerin uzun ömürlü olabilmeleri için değişim rüzgarlarına karşı sınırlarına davurlar örmek yerine, değişimden yararlanmak için, sınırlarındaki duvarları, iki tarafın kazandığı ticaretle kaldırmaları gerekir. Duvarların olmadığı bir dünyada, sınırlarına duvar ören ülkeler, duvarların altında kalırlar.

*

Düzleşen dünya, silahlı güçlerin değil, silahsız güçlerin dünyasıdır. Vietnam ve Irak"ta başarısızlığa uğrayan Amerikan ordusunun karşısında, Sovyetler Birliği"nin Kızıl Ordusu yoktu.

*

Amerika ekonomiye, ekonomi Çin"e Çin dünyaya bağlıdır.

*

Amerika "Terörle Savaş Birleşik Devletleri" olmayı kesinlikle bırakmalıdır.

*

Amerika Amerikalılara, Çin Çinlilere bırakılamaz.

*

Savaşla yaşayan ülke yoktur.

11 yıl önce
Amerika Amerikalılara bırakılamaz
Çalıştay bildirisindeki kamu mühendislerine ilişkin göze çarpanlar
Mahremiyet düşüncemiz hangi ilkeye tabidir
Asıl iş şimdi başlıyor... Taze bir heyecan dalgası şart!
Üniversite idari personelinin özlük haklarına ilişkin sorunlar ve çözüm önerileri
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…