|
Kaosa doğru gidiyor

Dün akşam Kasımpaşa Recep Tayyip Erdroğan Stadı"nda oynanan maçta 90 dakika öyle bir Fenerbahçe seyrettik ki bu oynanan futbol bizi adeta utandırdı. Galatasaray Ordu"da üç puan kaybetmiş, takım içinde bir hafta boyunca Başkan Aziz Yıldırım ile cefakar taraftarlarının yaptığı moral desteğine rağmen sahada öyle bir Fenerbahçe seyrettik ki malesef hayal kırıklığına uğradık.

Takım içinde bırakın görevini yapan 3-4 oyuncuyu, bir futbolcu bile yoktu. Sanki jübile maçına çıkmış gibi gamsız futbolcularla ilk yarı Fenerbahçe bir korner atabildi. Bu kötü futbolun en büyük nedeni her zaman söylediğimiz gibi geri dörtlünün göbeğinde oynayan Yobo ile Egemen"in oyunu çok geride kabul edip, ileri uçla defans arasında 70 metre boşluk bırakmalarından oldu. İşte bu boşluk yüzünden de kenarlardan gelmeyen yardımlarla ne ileride, ne de geride çoğalabilen Fenerbahçe"ye rastlayamadık. Allah"tan Kasımpaşa ilk yarı Fenerbahçe"den çekindi de fazla gol pozisyonuna giremedi. Ama ikinci yarı Alex"in yerine Kuyt, Stoch"un yerine de Caner"i alarak başlayan Fenerbahçe birden bire canlandı, pozisyon buldu. Caner ile Kuyt"un birbirine düşmesinden golü değerlendiremeyince Kasımpaşa tekrar canlandı ve Fenerbahçe kalesinde tehlikeli pozisyonlar bulmaya başladı. Hatta ihtar olsun diye de Uche"nin bir topu direkten döndü. Ama Fenerbahçe"de hiç kimse bu uyarıyı bile dikkate almadı. Kasımpaşa oyun disiplininden kopmadan ve akıllıca oynayarak galibiyeti hak etti.

Fenerbahçe bu sezon oynadığı 11 resmi maçta bir türlü taraftarların beklediği futbolu oynayamadı. Önümüzdeki hafta oynayacağı Monchengladbach ve Beşiktaş maçlarında eğer teknik direktör Aykut Kocaman ve futbolcular kendilerini toparlayamazlarsa Fenerbahçe"yi büyük bir kaosun içine girmekten hiç kimse kurtaramaz. Bunun için bir an evvel bu kaliteli futbolcuların kendilerine gelmesi takım içindeki birlik ve beraberliği oluşturması lazım ki oyun içinde birbirlerine yardım ederek takım oyununu yenilesinler ve Fenerbahçe"yi layık olduğu yere getirsinler.

Dün akşam Fenerbahçe"nin yediği iki golü tekrar seyredersek göbekteki Yobo ile Egemen"in büyük hatalarını ders olarak öğrenmiş oluruz. Yine 3 puan gitti. Taraftarlar hüsrana uğradı.

12 yıl önce
Kaosa doğru gidiyor
İkiyüzlü dünyanın 200 günü
Garson nereye baksın?
İnsafsız takas!
Erdoğan’ı/AK Parti’yi Kürtsüz bırakma operasyonu…
Riyakâr Bey ile ‘Yamyam’ Biraderler