|
Kötü oyunla 3 puan

Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe''ye problem yaşatmak için yabancı güçlerin Aykut Kocaman ve Alex''in arasını bozmak için yaptıkları çalışmalar Cumartesi günü Fenerbahçe taraftarlarının yaptığı Alex Anıtı''nın açılışında böyle bir sorunun olmayacağını ortaya koydu.

Hanım ve çocukların izlediği maçta Saracoğlu Stadı''nda yaklaşık 35 bin kişi yer aldı ve 90 dakikada boyunca takımlarına destek verdiler. Ama bu desteğe maalesef futbolcular karşılık veremedi. Oyuna hızlı başlayan Fenerbahçe, ilk 5 dakikada 3 korner kazanmasına rağmen golü bulamadı. 6. dakikada Gökhan''ın riskli bölgede topu kaybetmesi hem sarı kart görmesine, hem de frikik atışı sonunda Fenerbahçe kalesinde golü görmesine neden oldu. Beklenmedik bir anda kalesinde golü gören Fenerbahçe, oyuna ağırlık koyması için oyun düzenini bozarak rakip kale önünde pozisyonlar oluşturmaya başladı ama bir türlü golü bulamadı. Sonunda 9 korner atışının birinde 45+2''de Alex''in soldan attığı korneri Mehmet Topal gole çevirince devre 1-1 bitti.

İkinci yarıda da sakatlanan Mehmet Topal''ın yerine Cristian''ın girmesiyle Fenerbahçe tekrar rüzgarı da arkasına alarak oyunda insiyatifi eline aldı. Mersin takımı bu şuursuz oyun karşısında akıllı futbol ortaya koyduysa da yine son dakikada Cristian''ın golüne engel olamadı. Ve maçı puansız kaybetti.

F.Bahçe 3 puan kazandı ama oynadığı futbolla hiç kimseye ümit vermedi. Geride Bekir ile Yobo iyi performans gösterdi. Hasan Ali tek hatası dışında genellikle iyiydi. Orta saha göbeğinde 45 dakika oynayan Mehmet Topal ve onun yerine oynayan Cristian görevlerini hem tam yaptılar hem de birer gol atarak F.Bahçe''nin 3 puan almasını sağladılar.

Ama Aykut hocanın mutlak surette orta sahasının şablonunu düzeltmesi ve ileri uçtaki futbolcuların hücumda ne yapmaları gerektiğini anlatması şart. Bu futbolla Perşembe günü Marsilya karşısında çok büyük üzüntüye kapılırız. Uyarması bizden.

12 yıl önce
Kötü oyunla 3 puan
Afet eğitimi
Sivas olayları ve örtbas edilen gerçekler
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar