|
Jesus Arda'yı fark etti
Bir önceki yazımda Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus’un kadro seçiminde yanlışlıklar yaptığını yazmıştım. Kadro adaletinde sorunlar olduğunu ve artık Fenerbahçe’nin 'Arda Güler’li ve 'Miha Zajc’lı bir oyuna geçmesi gerektiğini vurgulamıştım.
Jesus da sanki yazıma atıfta bulunur gibi, kadroda 2 değişikliği gitti ve Arda ile Zajc’ı ilk 11’e koydu.

Yerinde ve doğru bir tercihti. Hem Fenerbahçe’nin kreatiflik sorununu çözmek hem de pas opsiyonlarını daha doğru kullanılması için gereken bir tercihti. Nitekim öyle de oldu ama yine bazı problemler var. Önemli olan kazanırken de hataların fark edilip düzeltilmesi. 2 konu benim dikkatimi çekti.


Birincisi, Fenerbahçe 4-1-3-2 oynamıyor. 4-2-4 oynuyor. Tabii oyun içerisinde sistem değişiyor ama genel pozisyon alma bu şekilde. Merkezde Arao-Crespo, kanatlarda İrfan Can ve Arda. Bu planda Arda’dan yeterli verimi alamazsın. Onun biraz daha merkeze gelmesi lazım. Keza merkeze geldiği her an da Fenerbahçe önemli pozisyonlar buldu. Onun daha serbest oynaması gerekiyor.
Çünkü Fenerbahçe, altyapısından Alex benzeri ama ondan daha yetenekli bir oyuncu çıkardı. Sistem onun çevresinde olmalı. Top ayağına geldiğinde, taraftarı heyecanlandıran oyuncu sayısı azdır. Arda Güler de o oyunculardan
. Takımda, Arda gibi top kullanabilen bir oyuncu yok. Artık Arda Güler'in oynayarak, daha fazla süre alarak tecrübe kazanması gerekiyor. Jorge Jesus da artık, Arda'sız sahaya çıkmaması gerektiğini anlamıştır.

İkinci problem ise İrfan Can Kahveci.
Yeteneklerine ihanet etme noktasına doğru hızla ilerliyor.
Sadece saha içerisinde bazen doğru presleri bazen de doğru pas istasyonları var. O kadar. Bunlar da bazen. Yani İrfan Can yerine, pres yapabilen az da pas özelliği olan bir oyuncu yer alabilir. Çünkü İrfan Can, şu an bu şekilde oynamak istiyor. Ekstra bir şey katmıyor. Oyun sıkıştığında, devreye giremiyor. Savunmanın arasında kayboluyor. Çözülmesi gereken bir problem olduğu aşikar. Yeteneklerinin olduğuna inandırılması gerekiyor. Zaten iyi performansının, sürdürülebilir olmadığı için Avrupa’ya gidemedi. Eğer böyle devam ederse, Fenerbahçe kariyeri de sorunlu olacak gibi.
#Ömer Çelikbaşlı
#Fenerbahçe
#Arda Güler
#İrfan Can Kahveci
1 yıl önce
Jesus Arda'yı fark etti
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak
Târihin doğru yerinde durmak