|
Muhteşem goller

Mükemmel bir ilk yarı. Goller mükemmel üstü. Oyun tempolu. Takımlarda roller değişmiş. Ligde uzak ara öndeki kanatsız Galatasaray geriye yaslanırken, son haftaların durgun takımı Fenerbahçe coşmuş. Üst üste bulduğu iki golü çerçevelet Saraçoğlu''nun girişine as! İlk yirmide Fenerbahçe 2-0 önde. Muslera''nın, golleri atanların elini sıkmaktan başka yapacağı bir şey yok. Bu golleri yemek bile tarihe fotoğraf bırakmaktır.

Sow''un golü aslında Ziegler''in. Topu takibi ve ölü topu diriltip ortası futbol mühendisliği ise Sow''un tarifi zor vuruşu da golün anatomisi.

Alex''in varsa lambaya alışıksın demektir. Topu ne zaman havadan ayağına indirdi ne zaman vurdu radar olsa yakalayamaz. Kaleye de 20 metre... Bu iki golü Galatasaraylı bile alkışladı.

Sonrasında Fenerbahçe durdu.

Terim de korkaklığı üzerinden attı.

Korkaklık şu;

Kanatların yoksa Engin ve Emre kenardan savunmana yardımcı, Melo ve Selçuk da göbeğe yardımcı olunca Galatasaray''ın rakibin üzerine gidecek elemanı kalmıyor. Bu da doğrudan Fenerbahçe''ye davetiye çıkartmak oluyor; Üstüme gel!

Nitekim öyle oldu Terim 2-0 geri düştükten sonra cesaretlendi rakibin üzerine yıkıldı, bu kez Fenerbahçe sindi. O coşan Fenerbahçe bir anda bir hafta önceki hüviyetine büründü savunmanın göbeği yol geçen hanına döndü.

Elmander''in golü de Necati''nin nefis ara pasıyla oldu. O da hazırlanış açısından alkışı aldı. Kaleci Volkan, Elmander''i karşılarken yine ellerini değil ayaklarını kullanınca golü yedi.

İlk yarı Fenerbahçe başladı, Galatasaray bitirdi. Galatasaray üst üste yakaladığı net pozisyonları gole çevirse devreyi 3-2 önde kapatabilirdi, beceremedi.

Galatasaray devreye cesur başladı, çok çabuk top çevirdi, Melo, Selçuk atağa çıktılar, rakibe çabuk bastılar her kazandıkları topla pozisyon yarattılar. Emre Belözoğlu''nun kendi kalesi önünden kurtardığı toplar korner olmasa santraya konurdu. Fenerbahçe''de orta alan düşünce kontratağa yattı. İki taraftan hamleler geldi. Kocaman''dan kocaman hata!... Stoch çıktı Selçuk girdi Eboue rahatladı. Terim de Emre''yi aldı Aydın''ı sağa, Engin''i sola çekti. Bu doğru bir karardı. Galatasaray''a gol lazımdı. Baroş da yavaşlayan Necati''nin yerine girince Galatasaray gole şartlandı. Fenerbahçe giderek kabuğuna çekildi. Kocaman bir hata daha yapıp, Alex''i de alınca o da Galatasaray''a davetiye çıkardı; Gel bana gol at!

Galatasaray''da göstere göstere Hakan Balta''yla golünü attı. Galibiyet de son saniyede direkten döndü. Olacak iş değil Fenerbahçe ilk 20''de 2-0 öne geçtiği maçta 70 dakika mahkum oynadı, yenilgiden zor kurtuldu. Galatasaray maça korkak başladı, hatasını düzeltti ama bedelini iki puan kayıpla ödedi.

12 yıl önce
Muhteşem goller
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi