|
Mübarek CHP direniş peşinde

Bir haber kanalında Yusuf El Kardavi konuşuyor, Tahrir Meydanı''nda onbinler Mısır direnişini sürdürme yeminleri ederken. Allah onlara yardım etsin.

Kardavi; halka, orduya ve Mübarek''e açık mesajlar iletiyor. Halka, ''Direnişine ve hakkını aramaya devam et, neticeyi alacaksın!'' diyor. Orduya, ''Sakın halkın karşısına çıkma, siyasete gireceksen uniformanı çıkar!'' diyor. Mübarek''e ise sert konuşuyor: ''Firavunların sonunu senden iyi kim bilebilir? Yeter bu firavunluğun! Eğer ganimet olarak görüyorsan 30 yıl ganimet için de yeter. Artık düş bu halkın yakasından!''

Arap toplumunda işler değişti, Türkiye''nin rolü de değişti. Eskiden sadece beklentiden söz edebilirdiniz. Bugün ise (Amman arka sokaklarında bir taksiciden bizzat duyduğum için rahatlıkla söyleyebilirim) o coğrafyada Erdoğan bir kahraman. Dolayısıyla da Türkiye lider ülke, rol model.

Türkiyenin gücünü farketmeyenlerin halk hareketini tersten okumalarının ve direniş beklentisinde olmalarının basit bir sebebi var: halkı da tanımıyorlar.

Chp Mersin Milletvekili (kendisini iyi bir hatip olarak değerlendirenlerin olduğunu duydum, evet var böyle insanlar) sokak sokak direnmekten ve bir isyandan, başkaldırıdan sözediyor.

''Halka direniş hakkı doğar.''

Bak sen, ifadedeki şu ''Yarın birşeyler olsun ama sonunda ben sorumlu olmayayım ama yine bir fayda olursa devşireyim ama başıma birşey de gelmesin ama çok da kışkırtmayayım ama böyle de bir ihtimal olsun ama başıma da bir şey gelmesin ama başıma da sakın bir şey gelmesin!'' imalarına bak!

Ağızlarında da her daim demokrasi vardır ha. Söze demokrasi diye başlarlar ama darbeden, eşkiyalıktan medet umarlar.

Sayın vekil, endişelenme. Türkiye lider ülkedir. Tunus''a Mısır''a bakıp da ham hayaller kurma. Onlar bizi severler, sayarlar ve de belki bilmiyorsun ama örnek alırlar, takip ederler. Demokrasi kültürleri pek gelişmemiştir. Ancak bu yollarla tepki koyabiliyor ancak bu şekilde hak arayabiliyorlar.

Yoksa onlar da Türkiye''nin yaptığını yapmak, baskıcı zihniyeti devirip halkı iktidara getirmek istiyorlar. Türkiye sekiz sene evvel o devrimi gerçekleştirdiği için liderdir. Halkımız sekiz sene evvel sandığı patlatırcasına tepkisini ortaya koymuş, baskıcı ve darbecilerin birini-ikisini değil, ayırmadan tamamını cezalandırmıştır. Bugün hak arayan toplumlar önlerinde sandık olmadığı için caddelerde. Yine de herkes kendi CHP''sinden kurtulmanın bir yolunu buluyor!

''Renkli/Muğlalıca'' diye lanse edilen ve genelde amatör oyunculardan müteşekkil bir kadroyla çekilmiş hoş bir filmi hatırladım: ''Dondurmam Gaymak.''

Motorunu kaybedince dünyası kararan kahramanımız çaresizlik içerisinde camiye gider hani. Namazdan sonra tesbihata gelir sıra. Dervişin fikri neyse zikri de odur hesabı, adamımızın kafasında motor var. Subhanallah diye başlayan tesbihat, sonlara doğru değişir:

''Subhanallah subhanallah subhanallah moturum moturum moturum moturum!''

Siz bunların söze demokrasi diye başlamalarına bakmayın, kafalarında darbe var.

Ne kafası, genlerinde var genlerinde!

13 yıl önce
Mübarek CHP direniş peşinde
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yükselen ekonomilere ziyaretinin anlamı
Sana kalpten soruyorlar
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm