|
Tüketicilerin internet adresi

Bilgisayar kullanımının yaygınlaşması, tüketici sorunlarının temelindeki iletişim eksikliğinin giderilmesi için çare oluyor. Günümüzde internet üzerinde tüketicilerle ilgili çeşitli adreslere rastlamak mümkün. Bu adreslere girip, haklarınız konusunda bilgi sahibi olmanız mümkün. Sık sık, etkinliklerini, örnek çalışmalarını ve kampanyalarını duyurduğumuz Müstakil Tüketiciler Birliği''nin www.tuketiciler.org adresi bunlardan biri. Tüketicilerin bir başka derneğinin adresi de www.ttkd.org.tr . Tüm Tüketicileri Koruma ve Dayanışma Tüketim Kooperatifinin Tüketici Sitesine de bu adresten giriliyor.

Tüketici hakları konusunda faaliyet gösteren derneklerden biri de Tüketiciyi Koruma Derneği. Derneğin http://www.tuketicikoruma.org adresi de güzel hazırlanmış. internet sitesinde Derneğin Uluslararası Tüketici Örgütü üyesi olduğu ve çalışmaların Avrupa Birliği tarafından desteklendiği duyuruluyor. Bu sitenin en farklı yanı şu; mevzuat bölümünde, yasalar, yönetmelikler ve tebliğlerin yanısıra tüketiciler sorunları için hak arama yolunda emsal teşkil edecek mahkeme kararlarına da yer verilmiş.

Tüketici için hizmet bilinci gelişsin

Ülkemizde tüketici haklarıyla ilgili yasanın takibinden sorumlu olan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı''nın www.sanayi.gov.tr adresini biliyorsunuz. Bu adresten Bakanlığın tüketiciler için gündemde olan çalışmalarını takip edebilirsiniz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de 1998 yılından bu yana tüketici hakları için internet dünyasında hizmet veriyor. Belediyenin www.ibb.gov.tr adresinde zabıta bölümüne girerek, 1997-1998 seneleri arasında yürütülen etkin çalışmalarla ilgili tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Belediyenin internet adresine yollayacağınız mesajlarla, bu hizmetin devamını talep edebilirsiniz.

Şikayet etmekten çekinmeyin

İnternette tüketici sorunlarının tartışıldığı platform olarak gündeme gelen ve bir süre önce duyurduğum www.sikayet.com adresine ilgi artıyor. Site kurucularına, şikayetlerin doğru çözümü konusunda rehberlik edecek gönüllü bir ekip oluşturmalarını öneriyorum. Bu yolda bir ara yardımcı olmaya çalıştım. Aynı şekilde tüketici örgütlerinden de yardım alınabilir.

23 yıl önce
Tüketicilerin internet adresi
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi