|
Sanırım İlk Değilmiş!

İnsan gerçekten unutuveriyor. Ülkede gündem o kadar hızlı değişiyor ki yakın tarihimizde yaşanan pek çok olayı hatırlamakta zorlanıyoruz.

Hadi gelin 1999 senesine şöyle bir geri dönelim. 18 Nisan seçimleri Afyon ili birinci sıra adayı herkesi şok ediyor. Kim mi? Dr. Gaffar Yakın. Peki, Gaffar Yakın kim? Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı''nın danışmanlarından.

Yani günümüzdeki isimlerle karşılaştıracak olursak İlhan İşbilen neyse, Hakan Şükür neyse Cemaat için Gaffar Yakın da o.

Hatta o günün şartlarında şimdiki gibi saklamak ya da gizlemek gereği duymaksızın Gaffar Yakın''ın adaylığı için ''biz kimseye aday önermedik, teklif Ecevit''ten geldi'' diyerek ifade ediyorlar durumu.

Biz devam edelim, 57. Hükümet kurulur, Ecevit Başbakan olur. 2001 Ekonomik krizi ile birlikte işler değişmeye başlar. Şubat krizinin ardından 2001 son baharında İstanbul sermayesinin önemli temsilcileri ile askerler bir araya gelirler ve ''Ecevit çekilsin, yetkilerini Hüsamettin Özkan''a devretsin'' kararına varırlar.

Bu arada da yazımızın asıl kahramanı olan Gaffar Yakın Demokratik Sol Parti Grup Başkanvekilidir.

4 Mayıs 2002 günü Başbakan Bülent Ecevit şiddetli bel ağrısı şikâyetiyle Mehmet Haberal''ın Başkent Hastanesi''ne yatar. 5 Mayısta taburcu edilir ancak 17 Mayısta tekrar Haberal''ın hastanesine yatmak zorunda kalır. Bu kez işler biraz tuhaf işlemektedir. Kaburgasında kırık olduğu iddia edilen Ecevit bir türlü iyileşememektedir. Artık Ankara''da Ecevit''in ülkeyi yönetemediği, meşruiyetini kaybettiği, ülkeye daha fazla zarar vermeden yetkileri Hüsamettin Özkan''a devretmesi gerektiği yüksek sesle dile getirilmeye başlanır.

Sıradan bir mayıs gününde Rahşan Ecevit Başkent Hastanesine resmen baskın yapar, Başbakan Bülent Ecevit''i apar topar hastaneden kaçırır. Kartel medyasının yöneticileri, köşe yazarları Rahşan Ecevit''i topa tutarlar. Bülent Ecevit''in hayatını tehlikeye attığını ifade ederler. Yıllar sonra Ecevitlerin koruma müdürü Recai Birgün''ün anlattığına göre Haberal''ın hastanesinde Bülent Ecevit''e ''iş göremez'' raporu verilecek ve ''doktor raporuyla'' bir hükümet darbesi yapılacaktı. O günlerde hepimizi şaşırtan bir şey olur Bülent Ecevit hastaneden çıkınca birden bire iyileşir Başbakanlık görevine kaldığı yerden devam eder.

2002 Temmuz''da ''doktor raporuyla'' mührü alamayan Hüsamettin Özkan ve arkadaşları Demokratik Sol Parti''den istifa ederler ve Yeni Türkiye Partisi''nin kurarlar.

Gelelim asıl bombaya. Gülen Cemaati''nin biz önermedik, vekilliği Ecevit teklif etti dedikleri Afyon Milletvekili ve DSP Grup Başkanvekili Dr.Gaffar Yakın ''Ecevit bu şartlarda başbaşkanlık yapamaz'' der ve partisinden istifa edip Hüsamettin Özkan''ın Yeni Türkiye Partisi''ne katılır.

2002 senesinde Ecevit gitsin Hüsamettin Özkan gelsin diyenlerde başı İstanbul Sermayesi doğal olarak da uluslararası çevreler çekmekteydi. Bu gün Recep Tayyip Erdoğan gitsin diyenlere, ''ülkeyi yordu'' ''metal yorgunluk'' lakırdısından bahsedenlere iyi bakın, 2002 ''doktor darbesi'' girişiminde izlerini göreceksiniz.

2001 sonbaharında Ecevit gitsin diyenler Hüsamettin Özkan gelsin diyordu. Bu günde aynı kadro ''Recep Tayyip Erdoğan gitsin, Ak Parti kalsın, başka birisi Başbakan olsun'' diyor.

2002 senesinde DSP''yi dizayn etmeye çalışan Hüsamettin Özkan''ın bugün CHP''yi en azından İstanbul''da ki CHP''yi dizayn ettiğini hepimiz biliyoruz. Hüsamettin Özkan tarafından dizayn edilen CHP''nin İstanbul adaylarına Gülen Cemaati''nin oy istediği, çalıştığı apaçık ortada.

Gelelim can alıcı sorulara ''İdris Bal gibi uzaklaşıversinler'' talimatını duyduktan sonra, sizce 2002 senesinde Gaffar Yakın''ın Fethullah Gülen ille görüşmeden DSP''den istifa etmesi mümkün mü?

Ecevit''in Koruma Müdürü Recai Birgün''ün ciddi ithamlarına karşın Ergenekon Hakim ve Savcıları Mehmet Haberal hakkında ne gibi incelemelerde bulundu?

Recai Birgün''ün iddialarının merkezindeki isim olan Mehmet Haberal tahliye olur olmaz Gülen Cemaatine bağlı bir üniversitenin vakıf başkanıyla görüştü, bu görüşmeden sonra Haberal hakkında Gülen Medyasındaki olumsuz haberler bıçak gibi kesildi. Bu nasıl oldu? Ergenekon zanlısı Ergun Saygun''u hastanede ziyaret etti diye başbakana demediğini bırakmayan ''cemaat kalemleri'' Ergenekon Hükümlüsü Mehmet Haberal ile sağlanan bu temasa neden sessiz kaldı?

2002 Doktor Darbesi girişiminin baş aktörü olduğu düşünülen Mehmet Haberal''ın tutuklanmasında baş rolü Gülen Medyası oynamıştı. TBMM''de Aynı Haberal Dershane Yasasına ''red'' oyu verdi bu nasıl oldu?

Benim bütün bu olaylardan anladığım Fethullah Gülen''in 2002 de Ecevit''İn devrilmesi girişiminde de safını ''darbecilerden'' yana belirlediği yönünde.

Tabii Tayyip Erdoğan bir Bülent Ecevit değil, Ecevit''den çok daha güçlü bir liderlik sergiliyor. Partiside, grubu da, tabanı da Ecevit''ten çok daha güçlü.

Bütün bunları niye yazdım? Ben Fethullah Gülen ve yapılanmasının bu bağlamda ilk operasyon denemesi olduğunu düşünüyordum, yanılmışım. Sanırım ilk değilmiş.

10 yıl önce
Sanırım İlk Değilmiş!
Kara dinlilerle milletin savaşı
Ukbe b. Nâfi’nin cehdi
İğne ve çuvaldız…
İhracatta Türkiye
Hizmet sektöründeki enflasyon işleri zorlaştırıyor!