|
Dış Mihrak!

İtalyan gizli askeri servisinin direktörü Vito Miceli, 17 Kasım 1974 tarihli duruşmada öfkeyle bağırıyordu:

''Benim emrim altında bir gizli servis mi?

Elbette! Ama ben bunu kendi kendime bir askeri darbe gerçekleştirmek için örgütlemedim. Benden bunu yapmamı Amerika Birleşik Devletleri ve NATO istedi!''

(Jean François Brozzu-Gentile, L''affaire Gladio, 1994, S: 105)

*

Liberalinden muhafazakârına içimizdeki bilumum Amerikan iliştirilmişlerinin kulakları çınlasın:

Buyursunlar, bu yıllanmış itirafa da burun kıvırıp ''Komplo Teorisi'' desinler!

''DERİN AMCA''

İtalyan sorgu hâkimi Giovanni Tamburino ''sağcı bayrak gösteren'' terörizmi soruşturma çerçevesinde Vito Miceli''yi ''Devletin yapısını, yönetim biçimini illegal yollarla değiştirecek silahlı bir ayaklanma tertip etmek'' suçlamasıyla tutuklamış, ancak Atlantik ötesinde güçlü bağlantılara sahip olan Miceli paçayı çabuk kurtarmıştı…

On altı yıl sonra, Savcı Felice Casson''un soruşturmalarının da baskısıyla İtalyan Başbakanı Gulio Andreotti, parlamentoda Gladyo''nun gizemini kamuoyuna ''sınırlı bir biçimde de olsa'' açıklamak zorunda kaldı.

Bu durum Vito Miceli''yi o denli kızdırmıştı ki, ölümünden iki ay kadar önce Ekim 1990''da ''Ben bu çok gizli örgütün varlığını açığa vurmamak için hapse girdim. Şimdi Andreotti çıkmış onu parlamentoda anlatıyor!'' diye feveran ediyordu.

*

Oysa...

3 Ağustos 1990''da NATO örgütü Gladio''nun varlığını teyit eden Gulio Andreotti filmin tamamını anlatmamıştı…

1978''deki Aldo Moro suikastıyla ilgili gerçeği örtbas etmek amacıyla 1979''da mafya patronu Badalementi''ye gazeteci Mino Pecorelli''yi öldürme emri vermekten suçlu bulunmuştu, Andreotti!

Perugia''daki temyiz mahkemesi Kasım 2002''de Andreotti''yi 24 yıl hapse mahkûm etmiş, ancak Ekim 2003''te kararın iptal edilmesi sonucu ''Derin Amca'' Gulio Andreotti de paçayı kurtarmıştı.

*

1972 yılında Peteano köyü yakınlarındaki bir ormanda patlama sonucu bir araba havaya uçmuş, paramiliter polis gücünün üç üyesi öldürülmüştü:

İşte bu kontra eylem sayesinde İtalyan solunun üzerine gidilmişti! Casson, uzun süre rafa kaldırılan Peteano Davası''nı 1984''te yeniden açmış, sonunda olayda kullanılan patlayıcının NATO''ya ait olduğunu ispatlamıştı. 1990''daki Gladio sürecine işte bu yoldan gelinmişti.

Peteano olayının bombacısı olan ''Ordine Nuovo'' üyesi sağcı terörist Vincento Vinciguerra cezaevinde Casson''a ''Sağ kanat örgütlerin İtalya''da sol siyaseti zayıflatmak için askeri gizli servisle artı Gladyo ile işbirliği yaptıklarını açıklamıştı.

Vinciguerra şöyle diyordu: ''Ordine Nuovo gibi Avangarda Nazionale de, antikomünist stratejinin bir parçası olarak harekete geçirildi. Bizzat devlet içinde ve özellikle devletin NATO ile ilişkisi dâhilinde yürütülen bir stratejiydi…''

*

Gladio''nun gizli ordusu, CIA tarafından sağlanan teçhizatla İtalya genelinde silahlanmıştı. Silahlar 139 depoya gömülmüştü. Gladio''nun sığınakları ortaya çıkarılmış olsa da, Felice Casson''un işbu soruşturması sanılanın aksine ''arzın merkezine seyahat'' etmeye yetmedi!

Turpun büyüğü heybede saklı kaldı: ABD-NATO tarafından yönetilen İtalyan derin devletinin en üstteki yapılanmasına ulaşılamadı.

2000 yılında Gladyo''yu araştıran İtalyan Meclis Komisyonu, vardıkları kanaati şu sözlerle açıklamıştı:

''Söz konusu bombalamalar, katliamlar, askeri faaliyetler İtalyan devlet kurumları bünyesindeki ve son zamanlarda keşfedildiği üzere Birleşik Devletler istihbaratıyla bağlantılı kişiler tarafından organize edilmiştir, geliştirilmiş ya da desteklenmiştir.''

KOMÜNİZMLE MÜCADELE!

İtalya''da da ''Bu kış komünizm gelecek'' hikâyesi anlatılarak birçok kontra operasyonlar yapılmıştı…

Sağcı örgütler eliyle icra edilen kirli operasyonlar üzerinden solun iktidara gelmesinin önüne geçilmiş; yine Gladio''nun inşa ettiği ''Kızıl Tugaylar'' gibi sol bayrak gösteren örgütler eliyle de Aldo Moro gibi ABD-NATO''nun kontrolü dışına çıkmış bir başbakan ortadan kaldırılarak İtalya''da siyaset kurgulanmış ve yönetilmişti.

''SSCB''nin İtalya''yı işgal edeceği'' savı, narkozu, korkusu özellikle pompalanmış; kontra terör eylemleri sayesinde bu algı zihinlere yerleştirilmişti!

*

Daniele Ganser ''NATO''nun Gizli Orduları'' kitabında (Grifin Yayınları) gizli servisler ve örtülü operasyonlar uzmanı Giuseppe de Lutiis''in…

''İtalya''nın 1949''da NATO üyesi olurken salt Atlantik Anlaşması''nı imzalamakla kalmadığını, aynı zamanda İtalya''nın içişlerinde Batı Bloku ile -her ne pahasına olursa olsun, seçmenler farklı bir eğilim gösterseler de- aynı çizgide hareket etmesini garanti etmekle yükümlü gayrı resmi bir örgüt kurulmasını şart koşan gizli protokoller imzaladığını…'' ortaya çıkardığından söz ediyor! (Sayfa: 71-72)

… … … …

*Devamı var

11 yıl önce
Dış Mihrak!
İslâmî hareketten kavramlar savaşına…
Yaşama Sanatı ve Sinema
Bizim sorunumuz ne?
İran’da değişimin ayak sesleri…
İslâmcılık, milliyetçilik ve tam bağımsızlık