|
Ecnebi Saray"da Adam Asmaca

Gezi Kalkışması günlerinde ''Batı'' Perinçek''in Aydınlık gazetesinde yer alan bir haberin başlığını okuyalım: ''Ünal Aysal, Taksim direnişiyle ilgili konuştu: Gönülden destekliyoruz'' (5 Haziran 2013)

Burak Akbay''ın sahibi olduğu Sözcü''nün spor sayfasında genişçe yer tutan bir başka haberde ise şu başlıklar yazılı...

-G.Saray Başkanı, Pilav Günü''nde Taksim''deki direnişi alkışladı:

AYSAL''DAN GEZİ''YE DESTEK

(10 Haziran 2013)

*

Geçen sezonun ikinci yarısında bir maç akşamı, Türk Telekom Arena Stadı''ndaki localardan birisinde hararetli sohbete dalanlar arasında Burak Akbay''ın (Sözcü''nün de!) babası Ertuğrul Akbay, Mustafa Sarı(kırmızı)gül ve Mister Rahmi Koch vardı...

Ertuğrul Akbay, Ünal Aysal''la kankadır. Schalke maçından sonra Almanya''dan dönüşte, Ünal Aysal''ın uçağında turu kutlayanlar arasında o da yer alıyordu.

Maliye''nin Koç''un şirketine yaptığı incelemeden Sözcü''nün nasıl rahatsızlık duyduğunu görmek için, gazetenin 6 Temmuz 2013 ve 25 Temmuz 2013 tarihli nüshalarına bakmak yeterlidir.

*

''Derin Galatasaray'' İnan Kıraç, GS Kulübünün başına getirdiği Aysal''a ''saygı duyulması gerektiğini'' söylediğinde 2012''nin 14 Kasım günüydü...

Ünal Aysal, Galatasaray Eğitim Vakfı Başkanı İnan Kıraç''ın kulübün aylık divan toplantısında yaptığı konuşma için ''Sayın Kıraç bizi yüreklendirdi'' diyordu.

Mösyö Aysal, bir sonraki olağan divan kurulu toplantısında ''Fatih Hoca ile sürtüşmem yok. Fatih Terim camiamıza son derece yararlı bir elemandır'' diye konuşacaktı. (16 Ocak 2013)

Aysal ile Terim arasındaki ''doku uyuşmazlığının'' su yüzüne çıkması bu sözler sayesinde olmuştu...

Sonunda hadise, bir Saray Darbesi''ne kadar vardı:

Terim azledildi, şu sıra acilen ''Eleman Aranıyor!''

Terim''in A Milli futbol takımını da çalıştırmaya başlaması, Ünal Aysal''ın fena halde bozuk çalmasına neden oldu.

Saray Darbesi''ne birkaç gün kala, Vatan''ın spor sayfasında yer alan haberde şöyle deniliyordu:

''Sözleşme yenileme tartışmaları sürerken Fatih Terim''in GS yönetimine kırıldığı ortaya çıktı...

Fatih Terim''in şu sözleri sarf ettiği söyleniyor:

-Romanya karşılaşmasından önce ne başkan Ünal Aysal ne de herhangi bir GS''li yönetici arayıp başarı diledi. Maçın ardından herkes aradı, tüm Türkiye bana ulaştı ve tebrik etti ama Galatasaray''dan bir yönetici bile aramadı. Bu nasıl iştir?'' (20 Eylül 2013)

Adnan Polat''ın Başbakan Erdoğan''a yakınlaşması iki yıl önce İnan Kıraç operasyonuyla ''devrilmesine'' yol açmıştı; şimdi de, Başbakan''ın A Milli Takımı da çalıştırma önerisini kabul eden ve Erdoğan hakkında sitayişkâr sözler söyleyen Fatih Terim yine bir Saray Darbesi''ne maruz kalıyordu.

Madem öyle...

''Bütün bunlar da Galatasaray değerleri midir?'' diye sormanın tam sırasıdır!

*

Fatih Terim, Galatasaray''da bir anlamda Yerli''yi temsil ediyordu; ''doku uyuşmazlığı'' tam da buradan başlıyordu. Buna mukabil, kendilerini kulübün daimi veya asli sahibi görenlerin bu ''Ecnebi Saray''da belli bir aşamadan sonra adı kulüple özdeşleşmiş bir teknik direktöre dahi tahammülleri yoktu.

Galatasaray''ın baronları, Fatih Terim''i izledikleri ''siyasete'' engel teşkil eden/edecek olan bir ''eleman'' olarak görüyorlardı...

Asıl mesele futbol olmadığından...

Futbol takımının veya teknik adamın elde ettiği başarıların da onlar için bir noktadan sonra fazla bir kıymeti bulunmuyordu.

*

14 yıl önce Eric Gerets''in ülkesinden Türkiye''ye dönen ve Demirel''in kayınbiraderi Ali Şener''le enerji santrali işine giren Mösyö Aysal...

25 Ocak 2002 tarihinde TÜSİAD üyesi olmuştu...

2003''ten itibaren de 3 yıl süreyle İshak Alaton''un TESEV''inde Yüksek Danışma Kurulu üyeliği yaptı!

Şimdilerde Ecnebi Saray''da ''Adam Asmaca'' oynamakla kalmıyor, Ünal Aysal...

Yani?

Finalde, bir ''enerji'' haberi var:

-G. Saray Kulübü Başkanı Ünal Aysal''a ait Unit Grubu''na bağlı Yeni Elektrik A.Ş.''nin Dilovası''nda İMES Organize Sanayi Bölgesi''nde 1 Milyar Dolarlık yatırımla kurduğu doğalgaz çevrim santrali tamamlandı...

(Vatan, 13 Eylül 2013)

11 yıl önce
Ecnebi Saray"da Adam Asmaca
Rabbine hasım kesilen insan!
Sosyal çürüme yazıları 8: Sıkıntı yok cumhuriyeti
Belirsizlik ‘algılamayı’ öldürür
Reisi’nin manidar ölümü
İran bu sancılı günleri nasıl atlatacak?