|
Piramit"in Tepesi

Amerikan başkanları Ford, Carter ve Reagan"ın göreve başlama törenlerine katılmış, Washington"da her zaman el üstünde tutulmuş bir "mason üstadı" idi.

Başında bulunduğu Gizli P2 Mason Locası"nın yapısı ve boyutları hakkındaki ilk isabetli tespitler, 17 Mart 1981"de Licio Gelli"nin villasında ve ofisinde arama yapıldığında ortaya çıkmıştı…

O esnada, Mehmet Ali Ağca"nın tetikçisi olduğu Papa Suikastı"na iki ay kadar bir süre vardı.

***

İtalya"da tüm partilerin üye verdiği Meclis Komisyonu, Loca"nın faaliyetlerini araştırmak için üç yıl boyunca çalıştı.

P2 Komisyonu"nun 1984"te yayınladığı rapor…

Mason Locası"nı, Licio Gelli"nin zirvesinde yer aldığı bir piramide benzetiyordu.

Ancak, "gizli yapılanma" o noktada bitmiyor…

Başka bir boyuta geçiyordu!

Gelli"nin de üzerinde genel stratejilerden sorumlu kişilerin yer aldığı ters döndürülmüş başka bir piramidin bulunduğu ifade ediliyordu.

***

Philip Willan, "Puppetmasters the political use of terrorism in Italy" adlı kitabında Gelli ile üstteki yapının ilişkisini şöyle anlatıyor:

"Üst piramitteki kişilerin emirleri Gelli vasıtasıyla alt piramittekilere iletiliyordu…

Politik menfaatler gereği P2"yi soruşturan komisyon, İtalya"nın güçlü müttefiki Amerika Birleşik Devletleri"ni suçlayıcı bir üslup kullanmamayı tercih etti…

Sadece Licio Gelli"nin gizli servislerle olan ilişkisinin yapısını tanımlayabildiğini açıkladı."

(Kuklacılar, Pınar Yayınevi, Sayfa: 65)

***

Licio Gelli, P2 locasındaki pek çok arkadaşı gibi CIA"in güvenini kazanmış bir isimdi.

"1975"teki bölgesel seçimlerde sol oyların yükselişini engellemek amacıyla, ABD"nin Roma Büyükelçiliği"nde gerçekleşen CIA ve İtalyan gizli servisinin buluşmasında Licio Gelli"nin de yer aldığını" bir P2 üyesi itiraf etti.

Gelli, Gladio"nun 1970"lerde İtalya"da kurguladığı "sağcı terörle" irtibatlıydı; Kızıl Tugaylar gibi sol bayrak gösteren terör örgütleri de Gladio"nun kontrolünde idi!

Komisyondaki tanıklar arasında yer alan Matteo Lex, 1980 sonbaharında düzenlenen bir toplantıda Licio Gelli"nin bir temsilcisinin…

"P2"ye üye olan kişilerin asla ortaya çıkarılamayacağını, tüm P2 üyelerinin isimlerinin Pentagon"da şifreli bir şekilde saklandığını" söyleyerek locadakilerin güvenini kazandığını anlatmıştı.

LASTİĞİN PATLADIĞI YIL

1990 yılının Kasım ayında Gladio"nun lastiği patlamış; sadece İtalya"da değil, Avrupa"daki bütün NATO ülkelerinde "çarşı" karışmıştı.

Duvara dayanmış olan P2"nin (Propaganda Due) lideri Licio Gelli "Gladio"dan haberim yok, hatırlamıyorum gibi laflar edenler numara yapıyor" diye konuşuyordu.

Alman basını "Gladio"nun Almanya şubesi lağvedilmiş değil, hala faaliyette" diye başlık atıyordu.

O günlerde Türkiye"de derin devlete dair tedavülde olan tek sözcük "kontrgerilla" idi. Hükümet de muhalefet partileri de ısrarla "Kontrgerilla yoktur" diyorlardı.

Genelkurmay, "Özel Harp Dairesi"nin Gladio ile hiçbir alakasının bulunmadığından" söz ediyordu!

***

İtalya"daki "Gladio Soruşturması" epeyce bir mesafe kat etmiş olsa da, neticede Licio Gelli"nin emir aldığı "ters piramit"in tepesine ulaşılamadı!

İtalya ve Almanya"daki derin yapılanmalar belli bir yere kadar deşifre edildiler; ancak günümüzde NATO-ABD-CIA hattına bağlı "üst mekanizmaları" pozisyonlarını koruyor.

"FAİLİ MEŞHUR"

Dün, Çetin Emeç Suikastı"nın yirmi üçüncü yıldönümü idi:

1990 yılıyla birlikte düğmesine basılan "faili meşhur" suikastların ikincisiydi.

Çetin Emeç"in eşi Bilge Emeç"in "Bugüne kadar devleti suçlamadım. İran yaptı, demek işime geldi. Gerçeklerle yüzleşmek istemedim" diye konuştuğunu (Vatan, 13 Şubat 2010) çoktan unuttuk!

***

NATO, Doğu Bloku"nun/SSCB"nin dağılmasıyla birlikte "düşman" konseptinde değişikliğe gitmiş; gizlice "Çağdaş Haçlı Seferi" başlatmıştı, hedefinde İslam vardı…

Türkiye"de 1990"dan itibaren birbiri ardına gelen…

1993"te zirve yapan "Laik Aydın Cinayetleri" işte bu konsept değişikliğiyle birebir bağlantılı "kontra" eylemlerdir.

28 Şubat 1997"ye giden yıllar/yollar böyle döşenmiştir.

***

Sahi…

Bir de, Yirmi Sekiz Şubat Soruşturması başladığından beri "Masonluğum uykuda" diyerek itina ile gözlerimizi bağlamaya çalışan masalcı bir "Yaşlı Kurt" vardı, değil mi?

11 yıl önce
Piramit"in Tepesi
Rabbine hasım kesilen insan!
Sosyal çürüme yazıları 8: Sıkıntı yok cumhuriyeti
Belirsizlik ‘algılamayı’ öldürür
Reisi’nin manidar ölümü
İran bu sancılı günleri nasıl atlatacak?