|
Başoğlu: Laikliğe değil sosyal devlete odaklanalım

Toplumun bütün kesimlerine çağrıda bulunan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu diyor ki, "Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Bu ilkeler bütününden vazgeçilemez. Çünkü bunlar bizi bir arada tutmaktadır... Birbirimize ''öteki'' diye bakmamalıyız. Uzlaşma için herkes bir adım geri atmalıdır. Tartışırken karşı tarafın kaygısını dikkate almalıdır."

Birbirimize karşı önyargı zincirlerini kırmazsak bizi birbirimize kırdıracaklar

* * *

İşsizliğin ilacını sorgularken işçi konfederasyonu Hak-İş''in Başkanı Salim Uslu''nun önerilerini gündeme getirmiştim. Yazının ardından okuyuculardan mevcut uygulamalarla birlikte farklı önerilerin bulunduğu çok sayıda e posta aldım.

Bunlardan bir tanesi de Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu''na aitti. Başoğlu da, "Laikliğe odaklanmak yerine sosyal devlete odaklanalım" diyor.

* * *

Temel sorunlara dikkat çeken Başoğlu''nun düşünceleri özetle şöyle; “Sayın Süngü

Salim Uslu''nun önerisi işsizliğe ilaç olur mu? başlıklı yazınız üzerine size düşüncelerimi iletmek istiyorum.

Sayın Uslu''nun önerdiği yoldan işsizliği çözmek, ne yazık ki mümkün değildir. Çünkü işsizlik geçici tedbirlerle çözülebilecek ortamdan çıkmıştır.

TÜSİAD, MUSİAD, TİSK gibi işçi kuruluşları da işsizliğin büyük bir felakete dönüştüğünü söylemektedirler.

Özel sektör bir yatırım yapıyorsa, kaç işçi çalıştıracağını da ona göre planlar. Devlet özel sektör gibi düşünemez. Anayasamızın 2. maddesinde, devletimizin sosyal ve hukuk devleti olduğu kayıtlıdır.

Oysa bizdeki tartışmalar sadece aynı maddede yer alan laiklik ilkesine dönüştürülmüştür. Sosyal devlet, vatandaşını her alanda koruyan devlettir. Hastalığında, işsizliğinde, iş göremez halinde, vatandaşını başkasına muhtaç etmeden, onun varlığını idam ettirecek tedbirleri alan devlettir.

Bizim sendikalarımızın şu andaki en önemli görevi, sendikaya üye olan işçilerin işten atılarak cezalandırılmasına engel olmaktır.

Ondan önceki görevi de, yapacağı toplu iş sözleşmesi ile üyelerin hayat pahalılığı karşısında yenik duruma düşmemesini sağlamaktır.

Sayın Uslu''nun, Türk-İş''in ve DİSK''in başlıca görevi, hergün daha çok dibe vuran sendikaları bu çukurdan kurtarmak olması gerektiğine inanıyor, hayırlı hizmetlerinizde başarılarınızın devamını Yüce Allah''tan diliyorum"

Vekiller 5535''e sahip çıksın

YÖK''ün Anayasa Mahkemesi''ne havale etmesiyle üniversitelere atamaları durdurulan ve 2 yıldır işsiz bekleyen mağdurlardan gelen e postalardan anlaşılıyor ki doktora ve lisans üstü öğrencilerinin mağduriyeti tahminlerimizin de üstünde. Mağduriyetlerini gidermek için tüm milletvekilleri tarafından 2006''da çıkarılan 5535 sayılı yasanın işlemediğini ve haksızlığın sürdüğünü söylüyor ve destek istiyorlar.

ilaçrehberi.com''da misyonerliğin işi ne?

İlaç ve sağlıkla ilgili bilgi almak isteyenlerin müracaat ettikleri ilacrehberi.com adlı internet sitesindeki google reklamlarında gizli Hristiyanlık propagandası yapılıyor. İlaçların tanıtımının yanına ustaca yerleştirilmiş. Sanırsınız ki sağlıkla ilgili bir kitabın tanıtımı yapılıyor. Tanıtım yazısı da sitenin konseptine uygun; Hasar görmüş duygularımız. Kim iç dünyamızı iyileştirebilir. Ücretsiz kitabımızı isteyiniz. Kutsalkitap.org

Eğer yargı gücü, yasama ve yürütme güçlerinden ayrılmazsa özgürlük sözkonusu olamaz. Montesquieu
16 years ago
Başoğlu: Laikliğe değil sosyal devlete odaklanalım
Seçimi bırak sahaya odaklan
İsrail yalnızlaşırken Starbucks’ın açıklayamadığı gerçek
Sîdî Ukbe Ulucamii Müslüman Batı dünyasındaki dini yapılarının atasıdır
Randevu sistemi, kamu iletişimi ve ötesi
Şiddeti, ‘kültür’ ile aşabiliriz