|

Aksel: Sivil savunmasız yurt savunması olmaz

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görev yapan yaklaşık 200 personele uygulamalı sivil savunma eğitimi verildi.

Semra Hoyraz
00:00 - 13/11/2008 Thursday
Güncelleme: 16:54 - 13/11/2008 Thursday
Yeni Şafak
Aksel: Sivil savunmasız yurt savunması olmaz
Aksel: Sivil savunmasız yurt savunması olmaz

İl Sivil Savunma Müdürlüğü Arama Kurtarma Ekip Personel Şefi Musa Kazım Aksel tarafından eğitimde, yangın ve deprem başta olmak üzere doğal afetler öncesi alınması gereken önlemler anlatıldı. Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Eyyüp Kalaycı Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Hastane Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Celalettin Vatansev, Uzm. Dr. Murat Büyükdoğan, Uzm. Dr. Fatih Kara ile Başmüdür Uzm. Atilla Çalışkan, Hastane Müdürü Uzm. Selim Karadaş, müdür yardımcıları ve 200'e yakın personel katıldı.

İl Sivil Savunma Müdürlüğü ardına söz alan eğitmen Musa Kazım Aksel, il genelindeki ilk ve ortaöğretim okulları ile kamu kurumlarında sivil savunmanın önemine ilişkin eğitimler verdiklerini söyledi.

Sivil savunma sırasında herkese bir takım görevler düştüğünün altını çizen Aksel, "Şunu bilmeliyiz ki sivil savunmasız yurt savunması olmaz. Artık dünyada ülkelerin güçleri askeri birikim ve kaynakların yanısıra sivil savunma gücü ile de kıyaslanıyor. Ancak ne yazık ki halen sivil savunmanın önemini bilmeyen yurttaşlarımız var. Herkes eline bir ayna alıp sivil savunma faaliyetlerinin neresinde olduğunu görebilmeli" dedi.

Konya'ya bağlı 4 ilçenin halen 1'inci derece deprem bölgesi olduğunu ve birçok kişinin bunu bilmediğini vurgulayan Aksel, "Şu unutulmamalı ki Konya kent merkezi 3'üncü derece deprem bölgesi kuşağında. Ancak Ilgın, Akşehir, Tuzlukçu ve Doğanhisar 1'inci derece deprem bölgeleri. Ilgın'da olabilecek 7 şiddetindeki bir deprem Konya kent merkezinde 6 şiddetinde hissedilebilir" diye konuştu. Sunumun ardından İl Sivil Savunma Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, uygulamalı yangın söndürme eğitimi verdi.


15 years ago