|

Almanya'dan OMÜ'ye organik tarım ziyareti

Lünberg Belediye Başkanı Benedikt Bisping, OMÜ'de organik tarım konusunda görüşmeler yaptı. Görüşmede üniversitenin organik tarım konusundaki çalışmaları ve projelerinden söz edildi.

Emre Ayaz
00:00 - 13/04/2012 Cuma
Güncelleme: 18:00 - 13/04/2012 Cuma
Yeni Şafak
Almanya'dan OMÜ'ye organik tarım ziyareti
Almanya'dan OMÜ'ye organik tarım ziyareti

Almanya Lauff şehri, Lünberg Belediye başkanı Benedikt Bisping, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan'ı makamında ziyaret etti. Görüşmede üniversitenin organik tarım konusundaki çalışmaları ve projelerinden söz edildi. Rektör Akan, “Dünyada sayılı merkezlerden olan; Ornitoloji Merkezi'ne sahibiz. Üniversitemizde Ziraat Fakültesi'nin yanı sıra, Mühendislik Fakültesi'nde Çevre Mühendisliği Bölümü de var. Organik tarıma gelince; Ziraat Fakültesi'nin konuyla ilgili çalışmaları ve konuyla ilgili öğrenci kulüpleri var” dedi. Lünberg Belediye Başkanı Benedikt Bisping ayrıca, OMÜ'deki uluslararası öğrenciler hakkında bilgi aldı. Bisping, “Şehrimizdeki bir fakülte ile enstitü öğrencileri için ekolojik programlar hazırladık. Öğrencilerinizi bu programlara davet edebiliriz. Bunun yanında, şehrimizde ekolojik açıdan çok büyük bir tarım ve yiyecek fuarı var. Bu çalışmalar sayesinde gençleri Avrupa'ya yakınlaştırma fırsatına sahip olacağız. Gençleri farklı konularda, özellikle çevresel konularda bir araya getirmek benim için çok önemli. Misafirperverliğinizden çok memnun oldum. Broşürünüzün Almanca Tanıtım broşürünüzün olması benim için sürpriz oldu. Bu durum sizin dünyaya ne kadar açık olduğunuzun göstergesidir” diye konuştu. Görüşenin sonunda Rektör Akan ve Başkan Bisping, karşılıklı hediye takdiminde bulundular. Ziyaret, çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu. Görüşmenin ardından heyet, Ziraat Fakültesi'ni ziyaret etti.


İŞBİRLİĞİNİZİ BEKLİYORUZ

Görüşmeye, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kuran ve öğretim üyelerinin katıldı. Bisping, “Bu gezilerimizin amacı proje kazanmaktır. Şehrimizin bu konuyla fazla ilgili olması ekolojiye çok değer veriyor olmamızdandır. Bu konuda birlikte çalışmak bizi memnun eder. İşbirliğinizi bekliyoruz” dedi. Dekan Prof. Dr. Mehmet Kuran da konuşmasında, “Uluslararası ilişkiler açısından en aktif fakülte, Ziraat Fakültesi'dir. Organik tarım faaliyetlerimiz var. Özellikle organik tarımın ve organik seracılığın yaygınlaşması konusunda çalışıyoruz. Kırsal alandaki çiftçilerimizin eğitimi hakkında çalışıyoruz. Öğrencilerimizin aktif olduğu kulüplerimiz var. Ornitoloji Merkezimiz oldukça aktiftir. Üniversite olarak, çevre konusunda elimizden geldiğince duyarlı davranıyoruz. Bu çerçevede, ortak araştırma söz konusu olduğunda, işbirliğiniz bizi çok memnun eder” diyerek, arıtma çamurlarının temizlenmesi, okul kantinlerinde sertifikalı ürünler satılması ve öğrenci değişimleri konularında bilgi verdi. Dekan Kuran, “Anlaşma sağladığımız takdirde, öğrencilerimizin, yaz stajlarını bölge üniversitelerinizde davetliniz olarak yapmalarından memnun oluruz" dedi.

12 yıl önce