|

Arap tur operatörlerinden ANTALYA'YA GEÇER NOT

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın davetlisi olarak Antalya'ya gelen Katar, Bahreyn ve Kuveytli tur operatörleri şehrin potansiyelini iyi buldular. Kuveyt Alsalhiah World Turizm Seyahat Acentesi tur operatörü Rahil Alrahmani, “Arap turistler genelde İstanbul ve Karadeniz Bölgesi'ni tercih ediyor. 2012'de bunun Antalya'ya kaymasını bekliyoruz" dedi.

Cihan
00:00 - 1/04/2012 Pazar
Güncelleme: 18:49 - 1/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
Arap tur operatörlerinden ANTALYA'YA GEÇER NOT
Arap tur operatörlerinden ANTALYA'YA GEÇER NOT

Arap tur operatörleri Antalya'nın turizm potansiyeli çok yüksel buldu. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA)'nın davetlisi olarak Antalya'ya gelen Katar, Bahreyn ve Kuveytli tur operatörleri turizm şehrinin dünya turizm pazarındaki potansiyelini iyi bulduklarını belirtti. Arap tur operatörleri 2011 yılında Antalya'ya gelen 11 milyon turist rakamını çok iyi olduğunu ifade etti.

Kuveyt Alsalhiah World Turizm Seyahat Acentesi tur operatörü Rahil Alrahmani, dünya turizm pazarında Antalya'nın yükselen değer olduğunu söyledi.


İBRE TÜRKİYE'DEN YANA DÖNÜYOR

Arap turistlerin deniz, kum ve güneş turizmi yerine yayla, köy, kültür, tarih, çiftlik evi ve eko turizmini tercih ettiğini belirten Alrahmani, son 3 yıl içinde Katar, Bahreyn ve Kuveytli turistlerin de tatillerini İspanya, İtalya, Fransa, Hindistan ve Uzak Doğu ülkeleri yerine Türkiye'yi tercih etmeye başladığını ifade etti.

Alrahmani, "Türkiye'nin turizmde potansiyeli çok yönlü ve kuvvetli. Antalya'nın deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra yayla, eko, köy ve alternatif turizm imkânlarının da geniş olduğunu gördük. Arap turistler genelde Türkiye'de birinci sırada İstanbul ve Karadeniz Bölgesi'ni tercih ediyor. 2012'de bunun Antalya'ya kaymasını bekliyoruz." dedi.


ANTALYA OTELLERİ A KALİTE

Katar Dana Turizm Seyahat Acentesi tur operatörü Lamia Zahra, Antalya turizminin genel yapısının Avrupalı turistlere yönelik olduğunu, yayla, eko ve köy turizminin yaygınlaşması ile birlikte önümüzdeki yıllarda Arap turizminin yaygınlaşacağını dile getirdi. Yaptıkları araştırma neticesinde Antalya bölgesindeki otellerin büyük oranda A kalite olduğunu belirten Zahra, Avrupa ülkelerinde yaşayan Arap turistlerin son 2 yılda İspanya, İtalya ve Yunanistan'a göre Türkiye'yi tercih etme oranının yüzde 78 olduğunu kaydetti.


TÜRKİYE'YE İLGİ GEÇMİŞE GÖRE ARTACAK

Kuveyt Badur Turizm Seyahat Acentesi tur operatörü Naveed Sohail ise Antalya görüşmelerinin çok yararlı geçtiğini, bu görüşmenin Arap turistlerin Türkiye'ye ilgisinin geçmiş yıllara göre önemli ölçüde artıracağına inandıklarını kaydetti. Sohail, Antalya'nın tarihi ve doğal güzelliğine hayran kaldığını ifade etti.

12 yıl önce