|

Bursa' da Hint rüzgarı esti

Bursa Kültür A.Ş. koordinasyonuyla , 'Temaşa-i Ramazan'da Hint rüzgarı esti. Hussain Amrat ve Trio seyircileri seslendirdikleri hint müzik ve danslarıyla kendinden geçirdi.

Barış Gülkaya
00:00 - 12/08/2012 Pazar
Güncelleme: 17:23 - 12/08/2012 Pazar
Yeni Şafak
Bursa' da Hint rüzgarı esti
Bursa' da Hint rüzgarı esti

Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür A.Ş. koordinasyonuyla gerçekleştirilen Temaşa-i Ramazan etkinlikleri bir taraftan alanında uzman isimleri Bursalılarla buluştururken, diğer taraftan da daha önce yapılan İran gecesi, Balkan ve Kafkas buluşmalarının ardından düzenlenen Hint gecesi ile uluslar arası bir kimlik kazanmaya başladı. İki bölüm halinde düzenlenen programın ilk bölümünde Ubeydullah Sezikli sevilen Tasavvuf Müziği eserlerini seslendirdi. Orkestrası ve semazenler ile başarılı bir sahne performansı sergileyen Sezikli konserini Aşık Veysel'in "Uzun ince Bir Yoldayım" eseri ile noktaladı. Gecenin ikinci bölümünde ise binlerce izleyicinin doldurduğu Merinos Parkı'nda adeta Hint rüzgarları esti. Ubeydullah Sezikli'nin ardından, sahne alan Hussain Amrat ve Trio seyircileri adeta kendinde geçirdi. Ekip arkadaşlarından önce sahneye çıkan Hussain Amrat, mini bir perküsyon ve ritm şov yaptı.

ALKIŞ TUFANI KOPTU

Amrat, daha sonra sahneye gelen ekibiyle müthiş bir uyum içinde Hint müziğinin seçkin örneklerini Bursalıların beğenisine sundu. Sempatik tavırlarıyla Temaşa-i Ramazan alanını dolduran binlerce kişinin gönüllerini fetheden grup aynı zamanda sahne şovları ve kullandıkları müzik enstrümanlarıyla büyük ilgi topladı. Hindistan'ın ünlü dansçılarından "Moru" da sergilediği etnik danslar ve sahne şovuyla Temaşa-i Ramazan alanında alkış tufanı koparttı. Programın sonunda Hintli dansçı seyircilere Hindistan yöresel danslarını öğretmek için dans eğitmenliğine soyundu. Figürleri bir kerede öğrenen seyirciler sahne önünde renkli görüntüler oluşturdu. Konserlerin ardından Bursa Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan her iki grup temsilcilerine günün anısına teşekkür plaketi verdi.


12 yıl önce