|

'Bursa'ya hizmet çocukluk hayalimdi'

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çocukluğunun Kapalı Çarşı, Reyhan, Çancılar, Tayakadın gibi kentin en eski mahallelerinde geçtiğini ve bu yerlerde sayısız hatırasının olduğunu söyledi. Altepe, "Bu şehre hizmet etmek çocukluğumun en büyük hayaliydi" dedi

İha
00:00 - 1/10/2010 Cuma
Güncelleme: 16:50 - 1/10/2010 Cuma
Yeni Şafak
'Bursa'ya hizmet çocukluk hayalimdi'
'Bursa'ya hizmet çocukluk hayalimdi'

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, konuk olduğu televizyon programında çocukluğunun en büyük hayalinin Bursa'ya hizmet etmek olduğunu söyledi.Bursa'nın hemen hemen her sokağında bir anısının bulunduğunu dile getiren Başkan Altepe, çocukluk yıllarında bile bu kentin eksiklerini giderecek hizmetler yapmayı hayal ettiğini ifade etti. Çocukluğunun Kapalı Çarşı, Reyhan, Çancılar, Tayakadın gibi kentin en eski mahallelerinde geçtiğini ve bu yerlerde sayısız hatırasının olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, “Tarihi içinde barından bu şehrin caddelerinde, sokaklarında hatta her bölgesinde çocukluğumdan bu yana sayısız anıya sahibim. Benim için böylesine önemli bir şehir olan Bursa'ya hizmet etmek ve bu kente bir şeyler kazandırmak benim için gurur verici ve çocukluğumun en büyük hayali” dedi.

Büyükşehir'e bağlı 7 merkez ilçeyle koordineli bir şekilde çalıştıklarını kaydeden Başkan Altepe, “Bursa'nın sadece belirli bölgelerine yatırım yaptığınız takdirde şehrin gelişmesine katkı sağlayamazsınız. En ücra noktaya dahi hizmet giderse bu şehir kalkınıp, hak ettiği değeri almış olur” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi olarak kentin tüm eksiklikleri tespit ettiklerini vurgulayan Başkan Altepe, bugüne kadar hazırladıkları bine yakın projeyle vatandaşlara hizmet götürdüklerini belirtti.


TARİHİ ZENGİNLİKLERE SAHİP ÇIKTIK

Bursa'nın tarihine yön veren fakat bugüne kadar gün yüzüne çıkmamış çok önemli yapıları içinde barındırdığına dikkat çeken Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak bu dönemde Bursa'nın tüm tarihi zenginliklerine sahip çıkacaklarını dile getirdi. Tarihi mirasa sahip çıkmanın önemine vurgu yapan Başkan Altepe, “Bursa'da yer alan tarihi hanlar, hamamlar ve buna benzer harabe yapılara hayat vermek bu kentin vizyonunu artırmaktır. Bu yapıları yenileyip ayağa kaldırmak bizim başlıca görevimiz. Bursa dünyanın en önemli kentleri arasında. Kentin bu özelliğini ortaya çıkarırsak diğer insanlar bunu görebilir” şeklinde konuştu.


ŞEHİR, AGON ÜRETİM ÜSSÜ HALİNE GELECEK

Velodroma inşa edilecek yeni stadyumla ilgili çalışmaların hızla sürdüğünü de hatırlatan Başkan Altepe, bunu gerçekleştirdiklerinde Bursa'nın en önemli eksiklerinden birinin daha giderileceğini kaydetti. Başkan Altepe, Velodromun hemen karşısına yapılacak olan Dikkaldırım Odunluk Kültürparkı'nın da tamamlanması ile Bursa'nın yaklaşık 1 milyon metrekarelik yeşil alan kazanacağını ve bu bölgenin Bursa'nın yeni cazibe merkezi olacağını da sözlerine ekledi. Bursa'nın sahip olduğu sanayi potansiyelini de en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını hatırlatan Başkan Altepe, vagon üretim projesiyle Bursa'nın otomotivden sonra vagon üretim üssü hale geleceğini dile getirdi.


14 yıl önce