|

Eti Alüminyum'da modernizasyon devam ediyor

Üç yıl önce özelleştirilen Seydişehir Eti Alüminyum Tesislerinde modernizasyon çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Fahri Kubilay
00:00 - 14/12/2008 Pazar
Güncelleme: 18:20 - 14/12/2008 Pazar
Yeni Şafak
Eti Alüminyum'da modernizasyon devam ediyor
Eti Alüminyum'da modernizasyon devam ediyor

Dökümhane, döner fırınlar, Anot Pasta, bacaların elektro filtrelerinin değiştirilmesi ve birçok makinen yenilenmesi çalışmaları sürüyor. Seydişehir Eti Alüminyum A. Ş'nin geçtiğimiz yıl yapımına başladığı buhar santralinin yüzde 95'lik kısmı tamamlandı. Tamamlanan bölümlerin montajdan sonra testleri yapılıyor.

Santralin şubat veya mart ayı gibi faaliyete girmesi bekleniyor. Son teknolojinin kullanıldığı çalışmalarda, buhar santralinin su arıtma tesisi, kireç tesisi, izolasyon bölümü tamamlanırken bu bölümlerin denemeleri de yapıldı. Kalan yüzde 5'lik kısmın ise mart nisan ayı gibi bitirilerek faaliyete geçmesi planlanıyor.

Eti Alüminyum A. Ş. Buhar Santrali Proje Müdürü Yılmaz Şara verdiği bilgilerde, "Santralimizin parçaları Dünyanın çeşitli yerlerinden gelen uzmanlar tarafından montaj ediliyor. Montajı tamamlanan bölümlerin testleri yapılıyor. Yaklaşık yüzde 5'lik bir kısmımızın montajı ve testleri kaldı 2009 yılı mart veya nisan ayında faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Bu gecikmenin sebebi ise montajı yapacak personelin dış ülkelerden gelmesinden dolayı aksaklıklar meydana gelebiliyor. Bütün bölümler tamamlanarak testleri yapıldıktan sonra Slovaklar tarafından sistemin tamamı devreye sokulacak" dedi.

Eti Alüminyum tesisleri özelleştikten sonra yaklaşık olarak 130 milyon dolar yatırım yapılarak üretimin önemli bölümlerinin modernizasyonu gerçekleştirildiği öğrenildi.



15 yıl önce