|

Gediz Üniversitesi 385 öğrenciyle eğitime başladı

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, 385 öğrenciyle 2009 - 2010 akademik yılına başladıklarını söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 31/10/2009 Cumartesi
Güncelleme: 17:42 - 31/10/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Gediz Üniversitesi 385 öğrenciyle eğitime başladı
Gediz Üniversitesi 385 öğrenciyle eğitime başladı

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, ek kontenjan döneminde kayıt yaptıran 115 öğrenciyle birlikte toplam 385 öğrenciyle 2009 - 2010 akademik yılına başladıklarını açıkladı. Üniversitelerde ek kontenjan yerleştirmelerinden sonra bile 103 bin kişilik boş kontenjan kaldığına dikkat çeken Çevik, vakıf üniversiteleri arasında yüksek bir yerleştirme oranı yakaladıklarını söyledi. Gediz Üniversitesi'ne YÖK tarafından 500 öğrencilik bir kontenjan tanındığını hatırlatan Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, "İlk yılımızda 385 öğrenciyle eğitime başladık. Bu sayı yeni açılan bir üniversite için başarıdır" dedi.

3 fakülte, bir meslek yüksekokulu ve 2 enstitü ile faaliyet göstereceklerini kaydeden Çevik, hazırlık eğitimini kent merkezinde verdiklerini, Seyrek'teki kampus inşaatının da Mayıs 2010'da tamamlanacağını vurguladı. İzmir'in en büyük yerleşkesi unvanını taşıyacak Seyrek yerleşkesinin 25 bin metrekarelik kapalı alanda olimpik ölçülerdeki kapalı spor salonu, 420 kişilik konferans salonu, bir fitness salonu, öğrenci kulüpleri, mühendislik laboratuvarları, derslik ve kafeteryayla öğrencilere tam donanımlı hizmet vereceğini anlatan Rektör Çevik, hazırlık sınıfı ve kampusla birlikte toplamda 5 bin öğrenciye eğitim verecek kapasiteye ulaşacaklarını dile getirdi. Gediz Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerin yüzde 40'ının burslu olduğuna da dikkat çeken Çevik, "İletişim çağında tüm öğrencilerimize birer dizüstü bilgisayar hediye ederek, onların başarılarını daha da arttırmayı hedefledik. 55 öğretim elemanından oluşan deneyimli bir eğitim kadrosuyla hizmet veriyoruz" diye konuştu. Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, önümüzdeki yıl meslek yüksekokulu ve fakültelerdeki bölümlerinin sayısını arttıracaklarını, bilim ve teknolojiden ödün vermeden eğitim kalitesini sürekli yükselteceklerini sözlerine ekledi.


15 yıl önce