|

Koreli ve Makedonyalı öğrenciler KOMEK'te

Güney Koreli ve Makedonyalı öğrenciler Konya Büyükşehir Belediyesi'nin öğrencisi olarak KOMEK'e geldiler. Burada Türk el sanatları yapmaya çalışan öğrenciler dostluk mesajları verdiler

Semra Hoyraz
00:00 - 26/08/2008 Salı
Güncelleme: 09:45 - 26/08/2008 Salı
Yeni Şafak
Koreli ve Makedonyalı öğrenciler KOMEK'te
Koreli ve Makedonyalı öğrenciler KOMEK'te

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak Konya'ya gelen Güney Koreli ve Makedonyalı öğrenciler, KOMEK'e geldiler. Burada Türk el sanatlarını öğrenen yabancı öğrenciler boş zamanlarında tarihi mekânları geziyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, karşılıklı öğrenci alışverişi programları çerçevesinde ilk olarak Güney Kore'den bir grup öğrencinin Konya'ya gelerek çeşitli kurslara katıldığını belirterek, şimdi de Makedonyalı ve Güney Koreli öğrencilerin aynı anda sema, ebru, takı tasarımı ve Türkçe derslerine katıldıklarını söyledi. Başkan Akyürek, bu tür etkinliklerin ülkeler arası ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunacağını belirtti. KOMEK'in Konya'nın ardından Bosna Hersek ve Makedonya'da açtığı şubelerin de büyük ilgi gördüğünü hatırlatan Başkan Akyürek, Türk kültürünü öğrenmek için Konya'ya gelen öğrencilere KOMEK'in usta öğreticilerinin ders verdiğini ifade etti.


YENİ DOSTLUKLAR KURDUK

Güney Koreli öğrencilerden Jungmin Yoon, Gap Man Park ve Gaoi Jo, Konya'yı ve Türk insanını tanımaktan çok mutlu olduklarını dile getirerek, Konya'da hem tarihi mekânları gezmenin, hem de farklı sanatlarla ilgilenmenin kendileri için farklı bir deneyim olduğunu söylediler. Makedonyalı öğrencilerden Necati Bekiri ve Betim Süleymanus ise, Güney Koreli öğrencilerle birlikte katıldıkları kurslarda yeni dostluklar kurduklarını ifade ederek, misafirperverlikleri nedeniyle Konyalılara teşekkür ettiler. Makedonyalı öğrencilerin Konya'ya getiren Makedonya'da Kurulu Prizma Eğitim, Kültür ve Sanat Derneği Üyesi Ali Bexheti de, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Makedonya'nın 3 önemli şehrinde açtığı el sanatları kurslarının yoğun ilgi gördüğünü belirterek, Konya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

16 yıl önce