|

Mevlana'nın kenti dünyayı ağırlıyor

11. Dünya Tarihi Şehirler Konferansı 10-13 Haziran tarihleri arasında Konya'da yapılacak.

Semra Hoyraz
00:00 - 4/06/2008 Çarşamba
Güncelleme: 18:08 - 4/06/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Mevlana'nın kenti dünyayı ağırlıyor
Mevlana'nın kenti dünyayı ağırlıyor

Konuyla ilgili Dünya Tarihi Şehirler Birliği Genel Sekreteri Hisakazu Takagi ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, dünya genelinden çok sayıda belediye başkanı ve bilim adamının katılacağı konferansın Konya ve ülkemize hem kültürel, hem de ekonomik kazanç sağlayacağını söyledi. Konferansın Konya'da yapılmasının önemine değinen Başkan Akyürek, "Konya şu anda Türkiye'nin aynası konumundadır. Bu toplantıya ev sahipliği yapan aslında Türkiye'dir" dedi.

Bera Otel'de yapılan ve Dünya Tarihi Şehirler Birliği Genel Sekreteri Hisakazu Takagi'nin de katıldığı toplantıda konuşan Akyürek, Konya'da düzenlenecek konferansın konusunun "Tarihi Şehirlerde Yaşayan Kültürel Miras" olacağını söyledi. Konya'nın Anadolu medeniyetlerinin temsilcisi olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, bu bakış açısıyla yapılacak konferansın hem Konya'nın hem de Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayacağını ifade etti.

Konferansa yurtdışından 410, yurtiçinden 230 belediye başkanı ile tüm yabancı büyükelçilerin davet edildiğini kaydeden Başkan Akyürek, "Bu konferans ile ülkemizde yerel yönetimler ve tarihi şehirler için, tarihi mirasın korunması noktasında yeni bir süreç başlayacak. Burada yapılacak toplantılardaki yakınlaşma, şehirler arasındaki dostluk ilişkilerini de geliştirecek, şehrimize ve ülkemize hem kültürel, hem de ekonomik kazanç sağlayacaktır" dedi.


KONYA TARİHİ MİRASIN SAHİP ÇIKIYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyurük, otellerin dolduğunu belirterek, Viyana, Kyoto, Boston, Madrid, Hong Kong, Bağdat, Budapeşte, Kazan gibi

önemli tarihi kentlerin Konya'da buluşacağını ve çok sayıda sunum yapılacağını söyledi. Dünya Tarihi Kentler Birliği Genel Sekreteri Hisakazu Takagi ise "Konya, sahip olduğu mirasla dünyanın önemli tarihi kentleri arasında yer alıyor. Konya, mirasına sahip çıkmayı, izlerini korumayı biliyor" diye konuştu.


16 yıl önce