|

ORAN, Sivas'taki yatırımları ele aldı

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, İl Kalkınma Kurulu toplantısını Sivas'ta gerçekleştirdi. ORAN Genel Sekreteri Palancıoğlu, Sivas'ta yapılan çalışmaların gözden geçirileceğini söyledi.

Cihan
00:00 - 27/06/2012 Çarşamba
Güncelleme: 17:26 - 27/06/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
ORAN, Sivas'taki yatırımları ele aldı
ORAN, Sivas'taki yatırımları ele aldı

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN), İl Kalkınma Kurulu toplantısını Sivas'ta gerçekleştirdi. ORAN Genel Sekreteri Palancıoğlu, Sivas'ta yapılan çalışmaların gözden geçirileceğini söyledi. Kayseri, Sivas ve Yozgat illerini kapsayan ORAN'ın Sivas İl Kalkınma Kurulu toplantısı yapıldı. Sivas Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen toplantının açılışında konuşan ORAN Kalkınma Kurulu Başkanı ve Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, kalkınma ajansı olarak bütün illerin eşit bir şekilde kalkınması için neler yapılması gerektiğini araştırmak üzere görev yaptıklarını söyledi.

ORAN Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu da ajans olarak ilçelerde yaptıkları doğrudan destek ve teknik destek çalışmalarını anlattı yaparak. Yozgat'ın ilçelerinde yapılan çalışmaları tamamlamak üzere olduklarını dile getiren Palancıoğlu Sivas'ta 5 ilçede çalışma yaptıklarını, kalan ilçelerde de çalışmalar yaparak yerel yöneticiler ve sivil toplum örgütleriyle görüşmeler sonrası envanter oluşturduklarını ifade etti. Palancıoğlu, Sivas'a hızlı trenin gelmesi, ikinci bir üniversite, organize sanayinin kurulması, turizm ve madencilikle ilgili çalışmaların inceleneceğini sözlerine ekledi.


ÖNEMLİ KATKI SAĞLADI

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise Kayseri, Yozgat ve Sivas olarak ajansın öneminin iyi anlaşıldığını belirterek, 2 yıldır yapılan çalışmaların yakından bilindiğini, yatırımcıların teşvik edilmesi konusunda ajansın önemli olduğunu kaydetti.

Vali Ali Kolat, ORAN İl Kalkınma Kurulu'nun Sivas il toplantısını yaptıklarını hatırlatarak, bu çalışmaların ORAN yönetim kuruluna önemli bir katkı yaptığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından basına kapalı devam eden toplantıda, ORAN 2012 yılı doğrudan faaliyet desteği ve teknik destek bilgilendirme sunumu; kalkınma kurulu üyelerinin anket sonuçlarının açıklanması ve önerilerin alınması; sektörel çalışma grubu yeni üyelerinin ve ilave sektörlerin belirlenmesi ile kalkınma kurulu üyelerinden 2012-2013 yılları çalışma planı önerilerinin alınmasıyla devam etti. Toplantıya ORAN Kalkınma Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Meftuni Yekeler de katıldı.

12 yıl önce