|

Pakistan'ın yardımları bağları kuvvetlendirdi

Pakistan Türk İşadamları Derneği, topladıkları yaklaşık 50 bin doları Van'daki ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Vali Münir Karaloğlu, " Bu yardımlaşma; iki dost ve kardeş ülke arasında, halklar arasındaki bağları kuvvetlendirmiştir.” diye konuştu.

Adnan Gül
00:00 - 3/01/2012 Salı
Güncelleme: 17:42 - 3/01/2012 Salı
Yeni Şafak
Pakistan'ın yardımları bağları kuvvetlendirdi
Pakistan'ın yardımları bağları kuvvetlendirdi

Van Valisi Münir Karaloğlu, Pakistan'ın Lahor kentinde topladıkları nakdi yardımı depremzedelere dağıtmak üzere Van'a gelen Pakistan Türk (Pak-Türk) İşadamları Derneği yöneticilerini kabul etti. Kimse Yok mu Derneği aracılığıyla Van depremi sonrası yardım kampanyası başlatan Pakistan Türk İşadamları Derneği yöneticileri, topladıkları yaklaşık 50 bin ABD dolarını ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıttı. Vali Münir Karaloğlu da, Pak Türk İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sahir Rashed, Genel Sekreter Taner Koçyiğit, İşadamı Hafiz Abdul Qayyum ve medya temsilcisi Abid Abdullah ve Kimse Yok mu Derneği Van Şube Müdürü Zekeriya Cerit'i kabul etti. Vali Karaloğlu, Pakistan heyetinin yardımlarından ve ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerine teşekkür etti. Pakistan halkı ile Türk halkının birbirini seven, birbirinin yardımına koşan iki halk olduğunu anımsatan Karaloğlu, “Pakistan'ın sıkıntısını kendi sıkıntımız olarak kabul ediyoruz. Bizim olunca da onların yardımımıza koşması, bugün de burada olması bizleri mutlu etmiştir. 2005 yılında Pakistan'ın Jammu-Keşmir kentinde bir deprem olmuştu. Ben o zaman Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin genel sekreteriydim. Muzaffarabad'da biz o zaman üniversite binası yapmıştık. Keşmir Cumhurbaşkanı deprem sonrası Van'a geldiğinde bizim yaptığımız binayı tıp fakültesi hastanesi olarak kullandıklarını iletmişti. Van'a getirdiğiniz yardımdan ziyade, bugün burada olmanız bizim için çok önemlidir. Bu yardımlaşma; iki dost ve kardeş ülke arasında, halklar arasındaki bağları kuvvetlendirmiştir.” diye konuştu.


'TEK MAKSADIMIZ YARDIKLARI ULAŞTIRMAK'

Pak Türk İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sahir Rashed de; kendilerini kabul eden Vali Karaloğlu'na teşekkür ederek şunları söyledi: “Pakistan'da ne zaman başımıza bir felaket gelse, bir afetle karşılaşsak Türkler hep yanımızdaydı. Bizler, depremin olduğu ilk günden beri 'Van'a gidelim, kardeşlerimizin yanında olalım. En azından aynı havayı soluyalım. O soğukta beraber üşüyelim.' diye düşündük. İşadamları ve öğrencilerin de katkılarıyla bir yardım topladık. Topladığımız ve beraberimizde getirdiğimiz nakdi yardımı Kimse Yok mu Derneği ile beraber iki gün içinde dağıttık. Bizler Pakistan halkı olarak Van'daki depremden dolayı çok büyük bir üzüntü yaşadık. Türklerin bize yaptıklarının on binde birini maddi olarak yapamayız. Ama en azından kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için Pakistan'dan kalkıp Van'a geldik. Başka da bir düşüncemiz yoktu. Tek maksadımız Vanlı depremzedeleri görmek ve onlara yardımları ulaştırmaktı. Emaneti sahiplerine ulaştırdığımız için mutluyuz.” Sıcak bir ortamda geçen kabul sonrası Pak Türk İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sahir Rashed ve beraberindeki heyet; getirdikleri hediyeleri Vali Münir Karaloğlu'na verirken, Karaloğlu da kentin tanıtım materyalleri ve birer ebru kravat hediye etti. Ziyaret anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından Karaloğlu, Pakistan'dan gelen misafirlerin ellerini tek sıkarak onları yolcu etti.


12 yıl önce