Şehitkamil, 'Bi Dünya Yeşil' ile 5 bin fidanı toprakla buluşturdu

Ahmet Yavuz
00:00, 30/11/2011, ÇarşambaG: Güncelleme: 17:07, 30/11/2011, Çarşamba
Yeni Şafak
Şehitkamil, 'Bi Dünya Yeşil' ile 5 bin fidanı toprakla buluşturdu
Şehitkamil, 'Bi Dünya Yeşil' ile 5 bin fidanı topr

Belediye tarafından 'Bi Dünya Yeşil' Projesi kapsamında, Dülük Mesire alanında fidan dikme töreni gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yeşile ve ağaçlandırmaya her zaman önem verdiklerini dile getirerek, '55 bin metrekarelik alanda tolmap 5 bin fidanı toprakla buluşturduk" dedi

Gaziantep'in Şehitkamil Belediyesi tarafından 'Bi Dünya Yeşil' Projesi kapsamında, ağaç dikme programı Dülük Mesire alanında gerçekleştirildi. Program kapsamında 55 bin metrekare alana toplam 5 bin adet fidan toprakla buluştu

Şehitkamil Ormanının 4. etap fidan dikim programına, Gaziantep Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Gaziantep Bölge İdare Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Gaziantep İl Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Menderes Karaduman, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, muhtarlar ve çok sayıda öğrenci ile davetli katıldı. Törende konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yeşile ve ağaçlandırmaya her zaman önem verdiklerini dile getirerek, 'Her yıl Mart ayında ve Ekim ile Kasım aylarında dikim yapmak üzere Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile irtibat halindeyiz. Bugün gerçekleştireceğimiz ağaçlandırma sahası 55 bin dönüm arazidir. İlk olarak 87 bin metrekare alan üzerinde Beylerbeyi'nde başladığımız ağaç dikme programı daha sonra, Beykent, Şehir Gösteren Mahallesi karşısında ve son olarak Dülük Mesire Alanında gerçekleştiriyoruz. Bu zamana kadar toplam 272 bin metre kare alan üzerine 25 bin fidanı toprakla buluşturduk. Ormanlara sahip çıkmanın yanı sıra üzerine bir şeyler ilave etmemiz gerektiğine inanıyoruz. Çünkü, iklim açısından, çevresel faktörlere önem vermek açısından bu faaliyet bizim açımızdan çok önemlidir. Yaşamış olduğumuz çevre atalarımızdan emanet aldığımız, çocuklarımıza miras olarak bırakacağımız bir çevredir' diye konuştu


BOL ORMAN BOL OKSİJEN

Kaymakam Mehmet Aydın, 'Şehitkamil Belediyesinin bu çalışması bizi çok mutlu etti. Bu çalışma sayesinde ormanlarımızın sayısı artacak oksijenimiz bol olacak. Çocuklarımız burada bu işi görerek birebir fidanları dikerek öğrenecekler. Kentsel yaşamda bu edindikleri bilinç çevreye karşı daha hassas olmalarını sağlayacak. Başta Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu olmak üzere bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


AĞAÇ DİKMENİN MUTLULUĞUNU YAŞADILAR

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve misafirler fidanları toprakla buluşturarak isimlerini ağaçların üzerine astı. Programa katılan öğrenci ve diğer vatandaşlarda ağaç dikmenin mutluluğunu yaşadı. Ağaç dikiminin ardından Başkan Fadıloğlu, vatandaşların arasına katılarak davul ve zurna eşliğinde halay çekti. Doyasıya eğlenen vatandaşlar güneşli havanında tadını çıkarttılar. Öte yandan, Tabiatı Koruma Derneği Gaziantep Şube Başkanı Doğan Özdinç ise yeşile duyarlılığı ve sürekli tören düzenleyerek binlerce fidanı toprakla buluşturan Başkan Fadıloğlu'na madalya takdim etti.

Başlıklar :
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026