|

Seyhan Müftülüğü'nden Van'a 30.406 TL'lik yardım

Seyhan Müftülüğü'ne bağlı Kur'an kurslarının yaptığı Aşure Kermesi'nden Van depremzedeleri için 30.406 TL'lik yardım elde edildi. Seyhan Müftüsü Halil Uzun, yardım çekini Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a takdim etti.

Yeni Şafak
00:00 - 29/12/2011 четверг
Güncelleme: 17:39 - 29/12/2011 четверг
Yeni Şafak
Seyhan Müftülüğü'nden Van'a 30.406 TL'lik yardım
Seyhan Müftülüğü'nden Van'a 30.406 TL'lik yardım

Adana Seyhan Müftülüğü'ne bağlı Kur'an kurslarının yaptığı Aşure Kermesi'nden Van depremzedeleri için 30.406 TL'lik yardım elde edilmişti. Elde edilen yardım çeki Seyhan Müftüsü Halil Uzun tarafından Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a takdim edildi. Seyhan Müftülüğü Van'da meydana gelen depremin ilk gününden itibaren “Van candı, yüreğimiz Yandı..!” ve “Van sallandı, yüreğimiz dağlandı.” sloganlarıyla harekete geçerek ilk etapta Müftülüğe bağlı tüm personel, cemaatiyle beraber sms atarak start vermişlerdi. Akabinde camilerden toplanan yardımlarda, en fazla yardım toplayan müftülük unvanını aldı. Kış mevsiminin başlamasıyla daha da zor günler geçirmeye başlayan ve Van'dan Adana'ya gelen, evsiz, barksız, eşyasız kalan Vanlılara yeni bir destek olmak amacıyla Seyhan Müftülüğüne bağlı Kuran Kursları, Seyhan Müftüsü Halil Uzun'un da destek ve teşvikiyle Muharrem Ayı'nın da rahmet ve bereketi dikkate alınarak Aşure Kermesi düzenlemişlerdi. 80 noktada yapılmış olan aşure kermesinde Van depremzedelere harcanmak üzere toplam 30.406 TL'lik bağış toplanmıştı. O toplanan bağış Müftü Halil Uzun tarafından Vali Coş'a teslim edildi.


ALLAH KABUL ETSİN

Seyhan Müftülüğüne bağlı İmam-Hatip ve Kuran Kursu öğreticilerinin de hazır bulunduğu programda Vali Coş, Müftü Uzun ve ekibine teşekkür ettikten sonra şunları söyledi: "Size çok teşekkür ediyorum. Allah kabul etsin. Bu gösteriyor ki milletimiz doğusuyla-batısıyla, kuzeyiyle-güneyiyle bir bütündür. Kederde de kıvançta da, tasada da sevinçte de ortaktır. 'Hüzünler paylaştıkça azalır' sözünde de anlatıldığı gibi sizlerin bu destekleri onların sıkıntılarını gidermede de yardımcı olacaktır. Teşekkür ediyorum. Allah kabul etsin. Sağ olun" dedi. Müftü Halil Uzun da, "Sayın Valim bizlere her konuda verdiğiniz destek için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Bu yardımın oluşmasında esas gayreti olan Kuran Kursu Öğreticisi Hoca Hanımlardır. Van depremi için Müftülük olarak seferber olduk. Aşure programından elde edilen bağışı sizlere arz ediyorum. Saygılarımı sunuyorum" dedi. Program sonunda Müftü Halil Uzun, Vali Hüseyin Avni Coş'a Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait çeşitli takvimleri takdim ederken, Makam Kuran Kursu Öğretici Mümine Topcu'da öğreticiler adına bir demet gül takdim ettiler.


12 лет назад