|

Türkiye dinamik ekonomisiyle AB'ye değer sağlar

Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Pol De Witte, Gaziantep ziyaretinde AB konusunda açıklama yaptı. Türkiye'nin son 10 yıl içinde başardıklarının AB'yi etkilediğini ifade eden Witte, "Türkiye'nin bu dinamik ekonomisi AB'ye önemli bir katma değer sağlayabilir" dedi.

Yaşar Yavuz
00:00 - 24/11/2010 Çarşamba
Güncelleme: 15:26 - 24/11/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Türkiye dinamik ekonomisiyle AB'ye değer sağlar
Türkiye dinamik ekonomisiyle AB'ye değer sağlar

Avrupa Birliği Dönem Başkanı Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Pol De Witte Gaziantep'te 'Avrupa Birliği müzakere sürecindeki Türkiye' konulu bir söyleşi yaptı.Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Ömer Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen söyleşi Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından verilen mini bir konserle başladı. Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey Gaziantep'in sadece Türkiye değil bütün dünya genelinde ilgiyle izlenene bir şehir olduğuna işaret ederek, "Özellikle AB sürecinde Gaziantep'in önemi çok daha fazla ortaya çıkmaktadır. Bizde Gaziantep'i Geliştirme Vakfı olarak AB'nin dönem başkanı ülkenin Türkiye'deki Büyükelçisini her altı ayda bir Gaziantep'e davet ediyoruz. Kendilerini buraya davet ederek Türkiye'ye ve Gaziantep'e bakış açılarını anlatmalarını isteyeceğiz" dedi. Büyükelçi Pol De Witte, AB'nin kuruluş süreci ve üye kabulü gibi bazı konularda açıklamalarda bulundu. Witte, "Türkiye şuana kadar 13 faslı aşmıştır. Şuanda rekabet konusundaki faslın açılması gündemde. Burada rekabetten kasıt bütün özel sektörlerin devlet yardımı olmadan serbest rekabette olmalarıdır. Bütün aday devletler devlet yardımlarını sıkı tutarak rekabet ortamı oluşturmaktadırlar. Türkiye'nin Ekim ayında aldığı bazı kararlar bu faslında görüşülmesine olumlu yansıması için önemli adımlardır" şeklinde konuştu.


NİHAİ AMAÇ VİZELERİ TAMAMEN ORTADAN KALDIRMAK

Türkiye'nin son 10 yıl içinde başardıklarının AB'yi etkilediğini ifade eden Witte, "Türkiye'nin kısa sürede AB'ye üye olacağını düşünüyorum. Türkiye'nin bu dinamik ekonomisi AB'ye önemli bir katma değer sağlayabilir. AB'nin Türkiye'ye

Türkiye'nin de AB'ye ihtiyacı var" dedi.Witter açıklamamasının ardından katılımcıların sorularını yanıtladı. Bir soru üzerine AB'ye giden işadamlarının vize alımı konusunda yaşadıkları sıkıntıların farkında olduklarını anlatan Witter, "Bu sorunun sıkça duyuyorum. Bu sorunu çözmek için girişimlerimiz mutlaka olacak. Tabii nihai amaç vizeleri ortadan tamamen kaldırmak ama bu süreçte sorunları ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Kendi ülkem adına söylüyorum iş adamlarının vize almasında kolaylık sağlamak için ciddi çalışmalarımız var. Belçika ile çalışan işadamları ise vize alma konusunda zaten bir sıkıntı yaşamıyor" şeklinde konuştu.


EL İŞİ İBRİK HEDİYE EDİLDİ

Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Pol De Witte Başkan Güzelbey'i makamında ziyaret etti. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, 'Belçika'nın AB Dönem Başkanı olması sıfatıyla Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Pol De Witte'yi Gaziantep'e davet ettik' dedi. Her dönem AB'nin Dönem Başkanlığı'nı yapan ülkenin Büyükelçisini Gaziantep'e davet etmeyi adet haline getirdiklerini belirten Başkan Güzelbey, 'Kendisine öncelikle Gaziantep hakkında bilgiler sunacağız, daha sonra da şehrimizin tarihi ve kültürel zenginliklerini yerinde göstermek için bir tur gerçekleştireceğiz' diye konuştu. Ziyarettin sonunda Başkan Güzelbey, Belediye Anı Defterini imzalayan Belçika'nın Ankara Büyükelçisi Pol De Witte'ye, Gaziantep'e özgü el işi ibrik hediye etti.





13 yıl önce