|

19 Kasım ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

19 Kasım 2017 Pazar günü yapılan ALES sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? sorusu sınava giren adaylar tarafından merak konusu. ÖSYM tarafından düzenlenen 2017 ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) sonbahar dönemi sınav sonuçları açıklanma tarihi ve ayrıntılar...

Yeni Şafak
11:53 - 6/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 12:04 - 6/12/2017 Çarşamba
Diğer
​19 Kasım ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacağını haberimizde sizlerle paylaştık.
​19 Kasım ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacağını haberimizde sizlerle paylaştık.

19 Kasım ALES sonuçlarının ne zaman açıklanacağını haberimizde sizlerle paylaştık. ÖSYM tarafından yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak, sonuçları nasıl öğrenilecek, ALES puanları kaç yıl geçerli olacak? sorularının yanıtlarını haberimizde inceleyebilirsiniz.

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?


Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından ALES sınav sonucu ile ilgili açıklama geldi. Buna göre 19 Kasım 2017 tarihinde yapılan ALES - Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş sınavının sonuçları ÖSYM tarafından
21 Aralık tarihinde
açıklanacak. Net tarih tam olarak verilmemekle birlikte ALES sınav sonucu açıklanır açıklanmaz haberimizin detayından takip edebilirsiniz.

ALES SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

ÖSYM tarafından 19 Kasım 2017 Pazar günü yapılan ALES sınav sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden aday giriş bilgileriyle öğrenilecektir.

A
LES SINAV PUANLARI KAÇ YIL GEÇERLİ?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı'nın (ALES) sonuçları, söz konusu yönetmelik değişikliğiyle, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak.

#ALES
#ALES sonuçları
#ALES sınav sonuçları
#19 Kasım ALES sınavı
#ÖSYM
6 yıl önce