Dünya İngiliz mahkemeden skandal karar

İngiliz mahkemeden skandal karar

İngiltere'de Yüksek Mahkeme, Ankara Anlaşması'ndan yararlanarak İngiltere'ye gelen Türklerin süresiz oturum hakkının sınırlandıran İçişleri Bakanlığına karşı açılan davayı reddetti.

Abone Ol Google News
Haber Merkezi Yeni Şafak
İngiliz mahkemeden skandal karar
Fotoğraf: Arşiv

“Türk İş İnsanları Birliği”, İngiliz İçişleri Bakanlığının geçen yıl aldığı Ankara Anlaşması koşullarını ağırlaştırma kararını anlaşma kapsamında İngiltere'de bulunan yaklaşık 12 bin 500 kişi ile ailesini etkileyecek şekilde geriye doğru uygulamasını dava etmişti. Mahkeme bugün aldığı kararla İçişleri Bakanlığının yaptığı değişikliğin mağduriyete yol açtığını kabul ederken, daha büyük kamu yararı içermesi bakımından “orantılı ve meşru” olduğuna hükmetti.

YETERİ KADAR MAĞDUR OLMADINIZ!

Türk İş İnsanları Birliği Kurucusu İpek Leni Candan yaptığı yazılı açıklamada, “Verilen kararın hukuken yanlış ve adaletsiz olduğu kanısındayız.” değerlendirmesinde bulundu. Kararda hakimin, ileri sürdükleri itirazları haklı bulduğunu belirten Candan, şunları kaydetti: 'Hakim İçişleri Bakanlığının bize meşru beklentiye yol açacak bir söz verdiğini ve daha sonra bu beklentimizi ihlal ettiğini kabul etmesine rağmen 'yeterince mağdur olmadığımızı' gerekçe göstererek verdiği bu karar, bizi çok üzdü ve hayal kırıklığına uğrattı.” Türk vatandaşları, yeni düzenlemeyle İngiltere'de ancak 5 yıl kesintisiz yaşadıktan ve çalıştıktan sonra süresiz oturum için başvurabiliyor. Daha önceki uygulamada 4 yılın sonunda süresiz oturum için başvurulabiliyordu.

El Nur’da dua