|

35 bin sivil güvende

PKK’lı teröristlerden temizlenen köylerin sakinleri Mehmetçik’i sevinç gösterileriyle karşıladı. Zeytin Dalı’nda bugüne kadar 35 bin sivil PKK işgalinden kurtarıldı. Bu sivillerin yemek, su, elektrik ve sağlık ihtiyaçlarını Türkiye karşılıyor. Bülbül’de PKK esaretinden kurtulan Cemile Nabil, “Türk askerini çok bekledik, geç kaldılar ama hoş geldiler” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 05:02 - 10/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
​Mehmetçik ve ÖSO ortaklığı ile sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı ile 35 bin sivil PKK zulmünden kurtarıldı.
​Mehmetçik ve ÖSO ortaklığı ile sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı ile 35 bin sivil PKK zulmünden kurtarıldı.

Mehmetçik ve ÖSO ortaklığı ile sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı ile 35 bin sivil PKK zulmünden kurtarıldı. Terör işgalinden kurtarılan 150 yerleşim biriminden tehdit ve şantaj yöntemi ile 150 bin sivili kalkan yapmak için kaçıran PKK’lı teröristlerden kurtarılan 35 bin Afrinli sivilin yemek, su, elektrik ve sağlık ihtiyaçları da Türkiye tarafından karşılanıyor.

ÇOK BEKLEDİK

Yeni Şafak, Bülbül bölgesinde kurtarılan bir köyde yaşayan Cemile Nabil’e ulaştı. Eşi, PKK tarafından zorla Afrin’e götürülen Cemile Nabil, “6 yıldır zulüm altındayız, eşimi zorla götürdüler, 3 çocuğumla Türk askerine sığındık. Burada 5 yıldır yaşadıklarımızı yalnızca Allah biliyor, Türk askerini çok bekledik, geç kaldılar ama yine de hoşgeldiler. Aaskerler cephede kendilerine gelen her şeyi bizimle paylaşıyorlar, elektriğimiz, suyumuz herşeyimiz tamam” dedi.


SUÇU ERDOĞAN’I SEVMEK

“Bizim Halep’te de evimiz vardı, orada aramıza fitne sokarak bizi Türkmen ve Arap komşularımıza düşman etmeye çalıştılar” diye konuşan Cemile Nabil, Türkiye’ye geçmek istediklerini ancak başaramayarak mecburen Bülbül’de kaldıklarını ifade etti. Afrinli Kürtler’den Cemile Nabil şunları söyledi: “Eşim, Recep Tayyip Erdoğan’ı çok seviyordu ve her yerde bunu söylerdi, bir gece 4 araçla PKK’lı teröristler evimizi bastılar ve O’na ilk sordukları soru, ‘Sen Erdoğan’ı seviyormusun?’ oldu. Eşimin cevabı, ‘Bu sorunun cevabını biliyorsunuz, ben Recep Tayyip Erdoğan’ı bir Müslüman olarak seviyorum ve ona güveniyorum’ oldu. Başka bir şey sormadan direkt götürdüler. Eşimin Afrin’e götürüldüğünü öğrendim.” Kocasının öldürülmesinden korkan Nabil, “Örgüt eşimi canlı kalkan olarak kullanabilir. Tek istedğim, Türkiye’nin bir an önce Afrin’e girmesi ve eşimle birlikte zorla alıkonulan sivillerin kurtarılması” diye konuştu.


Şükürler olsun Türkiye geldi

TSK’nın, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında teröristlerden kurtarılan bölgelerdeki insani yardım faaliyetleri devam ediyor. Doktor ve ve hemşirelerden oluşan TSK personeli ile Türk Kızılayı ekipleri de Cinderes’e bağlı Hatay sınırı yakınlarındaki Deyr Ballut köyüne gitti. Ekipleri büyük sevinçle karşılayan köy sakinleri, görevlilere dua ederek teşekkürlerini iletti. Köydeki boş bir evin odasını revir olarak kullanan askeri sağlık personeli, Deyr Ballut ve çevre köylerden gelenleri muayene etti. Çocukları genel sağlık taramasından geçiren ekipler, gerekli ilaçları da ailelere verdi. Türk Kızılayı ekipleri ise önceden tespit edilen 190 kolilik ihtiyaç malzemelerini köylülere teker teker dağıttı. İçerisinde gıda ve temizlik malzemesi olan paketleri çocuklarıyla almaya gelen aileler, görevlilere teşekkür etti. Köylülerden 75 yaşındaki Muhammed Karamustafa, YPG/PKK’nın kendilerine çok zulmettiğini belirtti. Şu an iyi olduklarını aktaran Karamustafa, “YPG/PKK traktörümü, mallarımı, zeytinlerimi, paramı aldılar, hiçbir şey bırakmadılar. Çok şükür Türkiye buraya geldi. Allah razı olsun Türkiye’den” dedi.

  • Zılgıtlı karşılama
  • Afrin ilçe merkezine bağlı Şavarighat El Caviz köyü sakinleri, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında köylerini teröristlerden kurtaran ÖSO savaşçılarını sevinçle karşıladı. Köylüler, ÖSO mensuplarını mutlulukla karşılayıp, çay ve su ikram etti, kadınlar sevinçlerini göstermek için “zılgıt” çekti. ÖSO’nun güvenliği sağladığı köyde, gıda yardımı yapıldı. Hasta olduğu tespit edilen köylüler de tedavi altına alındı. Köyün kadın sakinlerinden Um Ahmed, “Hoş geldiniz. Barış getirdiniz. Bizi cehennemden kurtardınız” dedi. ÖSO savaşçılarını gördüğü için mutluluğunu paylaşan 11 yaşındaki Ahmet de “Siz bizi bu katillerden kurtardınız” ifadesini kullandı.



#Afrin
#Zeytin Dalı Harekatı
6 yıl önce