|

38 polis açığa alındı

Almanya’da 8’i Türk 10 kişiyi katleden Neonazi terör örgütü NSU’yla ilgili soruşturmada önemli gelişme yaşandı. Müdahil avukatlarından Seda Başay Yıldız’a gönderilen 4 tehdit mektubuyla ilgili Hessen eyaletinde 38 polis açığa alındı. Mektuplarda yer alan Yıldız’ın adresiyle kızının isminin polis bilgisayarından alındığı tespit edildi.

Haber Merkezi
04:00 - 7/04/2019 Pazar
Güncelleme: 02:20 - 7/04/2019 Pazar
Yeni Şafak
Seda Başay Yıldız 4 tehdit mektubu aldı.
Seda Başay Yıldız 4 tehdit mektubu aldı.

Almanya’da aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütüne yönelik davanın müdahil avukatlarından olan Seda Başay Yıldız, "NSU terör örgütü" imzasıyla aldığı tehdiy mektupları sonrasında Hessen eyaletinde 38 polisin açığa alındığını açıkladı ve konuyla ilgili son gelişmeleri anlattı. Yıldız, "Polisin bana verdiği bilgiye göre henüz bu konuda bir gelişme yok, yani tehdit mesajları gönderen insanı henüz tespit edememişler. Biz konunun üzerinde duruyoruz diyorlar ama umarım gerçekten üzerinde dururlar ve NSU davası gibi olmaz. Araştırmalar devam ediyor şu an için ancak henüz bir sonuç yok" diye konuştu.

POLİS BİLGİSAYARINDAN ALINMIŞ!

Kendisine ve ailesine yönelik ölüm tehditleri içeren 4 mektup aldığını belirten Yıldız, şöyle devam etti: "Bu mektupların içeriği ailemle ve benimle ilgili tehditlerdi. Bizimle ilgili detaylı bilgilerin internet ya da başka yerlerden bulunamayacak bilgilerdi. Örneğin özel adresim ve kızımın ismi gibi. Bu bilgilerin polis bilgisayarından alındığı tespit edildi."

HER ŞEYİN ORTAYA ÇIKMASINI İSTİYORUM

Konuyla ilgili şu an Hessen eyaletinde 38 polisin açığa alındığını, henüz araştırmanın devam ettiğini aktaran Yıldız, şunları kaydetti: "Bunlar gelecekte polis olarak çalışmaya devam edebilirler mi yoksa edemezler mi bilmiyorum. Benim için önemli olan soru benim şikayetimden sonra mı bu 38 polisin sağcı olduğu ortaya çıktı? Daha önce hiç bunun üzerinde durulmamış mı? Yani her şeyin şimdi ortaya çıkması çok enteresan."

#​Almanya
#Neonazi
#NSU
#Seda Başay Yıldız
#Seda Başay Yıldız
5 yıl önce