ABD Dünya Sağlık Örgütü'nden resmen ayrıldı
09:45, 23/01/2026, Cuma
DHA

ABD, DSÖ’ye sağlanan tüm fonları kestiğini açıkladı.
ABD Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (HHS), Amerika Birleşik Devletleri'nin Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) ayrılma sürecinin resmen sonuçlandığını duyurdu.
ABD’nin, Dünya Sağlık Örgütü'nden ayrılma sürecinin resmen sonuçlandığı bildirildi.
ABD yasalarına göre, örgütten ayrılmak için bir yıl önceden bildirimde bulunulması ve tüm ödenmemiş borçların kapatılması gerekiyor. Yetkililer, ABD'nin şu anda DSÖ'ye yaklaşık 260 milyon dolar borcu bulunduğunu belirtti. Uzmanlar ise ABD'nin bu ödemeyi yapmasının pek olası görünmediğini ve DSÖ'nün bu parayı tahsil etmek için elinde sınırlı yasal araç olduğunu kaydetti.
HHS tarafından yapılan açıklamada, DSÖ'ye yönelik tüm ABD hükümet fonlarının kesildiği ve örgüt bünyesinde görev yapan tüm personel ile yüklenicilerin geri çağrıldığı ifade edildi.

Dünya
ABD Suriye’deki tüm askerlerini geri çekmeyi planlıyor

Dünya
Kremlin’de görüşme başladı: ABD ve Rusya arasında 'Ukrayna' mesaisi

Dünya
ABD Başkanı Trump Kanada Başbakanı Carney’e yaptığı Gazze Barış Kurulu’na katılım davetini geri çekti
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.