|

ABD ve PKK burayı derhal terk etsin

ABD’li bir heyet, son 10 gündür Münbiç’te PKK sorumluları ve aşiretlerle temas halinde. Ancak heyet umduğu sonucu elde edemedi. O görüşmelere katılanlardan ‘PKK Karşıtı Koalisyon Başkanı’ Kahtan Şarki, “Tüm aşiretlerin ortak görüşü, PKK ve ABD’nin Münbiç’ten çıkması yönünde. Ok yaydan çıktı. Halk için tek çözüm, PKK ve ABD’nin Münbiç’i terk etmesi” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/03/2018 Monday
Güncelleme: 02:43 - 26/03/2018 Monday
Yeni Şafak
‘PKK Karşıtı Koalisyon Başkanı’ Kahtan Şarki
‘PKK Karşıtı Koalisyon Başkanı’ Kahtan Şarki

Türkiye, Afrin’in ardından Münbiç’i de teröristlerden temizlemeye hazırlanırken ABD’li bir heyet, son 10 gündür Münbiç’te PKK sorumluları ve aşiret liderleriyle temas kuruyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusu’nun muhtemel bir operasyonuna karşı mevzi kazanmaya çalışan Amerikalılar, terör elebaşıları ve bölgeden çeşitli isimlerle 3 görüşme gerçekleştirdi. O görüşmelere katılan isimlerden biri olan ‘PKK Karşıtı Mücadele Koalisyonu Başkanı’ Kahtan Şarki, Münbiç’teki son gelişmeleri Yeni Şafak’a yorumladı.


ZEYTİN DALI’NI KORKU İLE İZLEDİLER

“Bölgedeki tüm aşiret liderlerinin ortak görüşü, PKK ve ABD’nin Münbiç’ten çıkması yönünde. Artık ok yaydan çıktı. PKK ve ABD Münbiç’i terk etmeden halk hiçbir çözüm önerisine razı olmayacak” diyen Şarki, Türkiye’nin Afrin’deki harekâtını Münbiç’teki PKK’lıların korku ve panik içerisinde izlediğini kaydetti. Kahtan Şarki, “PKK temsilcileri bizimle yaptığı görüşmelerde açıkça, ‘Türkiye’nin karşısına yeniden çıkmak istemiyoruz’ dediler. ABD-PKK tarafının eskiye oranla çok daha yapıcı bir tutum içerisinde olduğunu gördük. Afrin’de yaşadıkları hezimet PKK ve destekçisi ABD’yi tutum değişikliğine sevk etti ancak biz Münbiç ahalisi olarak bu işgalin bitmesi konusunda kararlıyız” ifadelerini kullandı.


TÜRKİYE KESİNLİKLE DURMAMALI

Münbiç’te artan görüşme trafiğini ABD’nin ‘yeni bir oyalama taktiği’ olarak özetleyen Şarki, Türk askeri ve Suriye’nin çocuklarından oluşan ÖSO savaşçılarının önce Cerablus ve Bab’da sonrasında da Afrin’de büyük başarı elde ettiğini hatırlattı. Şarki, “Afrin’de PKK’nın beli kırıldı, Erdoğan’ın kararlı açıklamaları ile de panik havası daha da arttı. Bu şartlarda yeni hamleler, örgüte daha büyük darbeler vuracak, Türkiye asla durmamalı” diye konuştu.

  • Bayrak oyunu yine sahnede
  • Şam meclisinde milletvekilliği yapan Muhammed Hayri Meşi, TSK-ÖSO’nun operasyona hazırlandığı Münbiç’te halkı Türkiye aleyhine kışkırtmaya çalışıyor. Meşi ile PKK tarafından kurulan sözde yerel meclis, ilçede Türkiye karşıtı gösteri yapma kararı aldı. Ancak eylemlere Münbiç’ten katılım olmayacağı anlaşılınca dışarıdan PKK destekçilerinin getirilmesi kararlaştırıldı. Şam’da bir anlamda ‘Münbiç milletvekili’ olarak bulunan Meşi, geçtiğimiz günlerde PKK’lı Şervan Derviş, Şahin Cilo ve ABD’li temsilcilerle de görüştü. PKK ile rejim arasında sıkça rastlanan ‘bayrak oyunu’ teklifini masaya getiren Meşi, “PKK, halktan gelen baskıya daha fazla dayanamaz. Münbiç’e rejim bayrağı asalım” dedi. Yeni Şafak, görüşmelerde ABD’li yetkililerin, Münbiç ilçe merkezinden çekilmeyi kısmen kabul ettiği ancak Ebu Kalkal-Set Tışrin hattından çıkmaya ise olumlu bakmadığı bilgisine ulaştı. Sözkonusu noktalarda Pentagon’un üsleri bulunuyor. Münbiç’e rejim bayrağı çekme planının öncü ismi olan Meşi, bir yandan Türkiye karşıtı gösteriler düzenlemek için çabalarken, PKK Karşıtı Münbiç Koalisyonu Başkanı Kahtan Şarki ise kendilerinin de hafta başından itibaren Türkiye ve ÖSO lehine, PKK-Esed-ABD aleyhine gösterilere başlayacaklarını duyurdu. Kahtan Şarki, Afrin’de oynanan oyunun Münbiç’te yeniden sahnelenmeye çalışıldığını, ancak başarı şansının sıfır olduğunu söyledi.

#Kahtan Şarki
#PKK
#Ortadoğu
6 years ago